2022.08.17., szerda - JácintZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Kivilágított műfüves pálya épül

2016. október 27. csütörtök, 20:17
Szerző, fotó: Nemes Norbert
Majdnem huszonhét millió forintba kerül annak a 42 méter hosszú, 22 méter széles műfüves, este kivilágított pályának a kialakítása, ami még idén elkészülhet a Csány-Szendrey Általános Művelődési Központ Györgybíró utcához közel eső területén.

A városi büdzséből a beruházásnak csak a tíz százalékát kell biztosítani, a többi pályázati forrásból érkezik Keszthelyre. A Magyar Labdarúgó Szövetség még tavasszal írt ki egy 90 százalékos támogatási intenzitású pályázatot műfüves sportjáték tér létrehozására, amit sikerült elnyerni. A pálya építése már megkezdődött és úgy tervezik, hogy még ebben az évben birtokba vehetik a labdarúgók.

A pálya elkészítésének igényét korábban többször fölvetették a keszthelyi focisták és az utánpótlás csapat tagjai is. A város vezetése az ő igényüket jogosnak ítélve döntött az építésről. A 924 m2-es pályát persze nem csupán a hivatásos futballisták használhatják, az nyitott lesz az új sportolási lehetőséget keresők előtt. Ha az időjárás kedvez, akkor már e hónap végén megnyithat az önálló létesítmény a diákok és a sportegyesületek előtt is.

A döntés-előkészítésében a város elöljáróin kívül Dósa Zsolt, a Zala Megyei Labdarúgó Szövetség elnökségi tagja is szerepet játszott. Számára külön örvendetes volt, hogy az általa irányított iskola területén valósulhat meg a gyermekek mindennapos testnevelését is segítő beruházás.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK