2024.06.21., péntek - Alajos, LeilaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Kormányablakbusz az Egerszeg Fesztiválon

2019. június 07. péntek, 18:06
Szerző és fotó: Antal Lívia
A mobil ügyintézés lehetőségével fogadta az érdeklődőket a kormányablakbusz az Egerszeg Fesztivál pénteki napján. Ahogy a kormányablakokban, így a mobilizált ügyfélszolgálati irodában is több mint kétezerféle ügykört kezdeményezhetnek a lakosok, így aznap többek között személyi igazolvánnyal, lakcímkártyával, útlevéllel kapcsolatos ügyeiket intézhették a fesztiválra látogatók.

Ügyeiket is intézhették az állampolgárok a pénteki napon

Dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke, Vigh László, Balaicz Zoltán, dr. Koczka Csaba, a Zalaegerszegi Járási Hivatal vezetője, Tompa Gábor, elől: dr. Sifter Rózsa

A Zala Megyei Kormányhivatal hagyományteremtő szándékkal először települ ki mobil ügyfélszolgálatával az Egerszeg Fesztiválra, mondta dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott a nyitás előtti sajtótájékoztatón. Mint mondta, 2011 óta a szolgáltató kormányhivatal megvalósításán dolgoznak, hiszen fontos céljuk, hogy minél hatékonyabban tudják kiszolgálni az állampolgárokat. A kormányablak busszal éppen ezért jelentek meg az Egerszeg Fesztiválon, hogy bemutassák az elmúlt évekbeli fejlesztéseket, amelyek közelebb viszik az embereket az államigazgatáshoz. 

A Zala megyei kormányablak busz tavaly október elején kezdte meg működését a megye 6 járásában összesen 38 kistelepülésen helyben kínálva az ügyintézés lehetőségét. A téli szünet után a március 5-étől ismét üzembe álló busz szolgáltatásait a nyitás óta ezer ember vette igénybe. Ez nem elenyésző szám a kisfalvak alacsony lélekszámát tekintetve, tette hozzá.

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos azt mondta, a kormányablak busz a fix helyen lévő kormányhivatalok továbbfejlesztett változata. Ez azt jelenti, hogy maga a kormányablak „megy oda” az emberekhez, ami nagy segítség mindazok számára, akik kistelepüléseken élnek.

Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke szintén azt emelte ki, hogy a helybe menő szolgáltatás révén az állampolgárok lakóhelyükön intézhetik el ügyeiket.

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere nagyon jó kezdeményezésnek tartja, hogy a kormányablakbusz kitelepült az Egerszeg Fesztiválra. Mint mondta, itt sokan megfordulnak, így sokan is élhetnek a mobil ügyfélszolgálat lehetőségével.

Tompa Gábor fesztiváligazgató hasonlóképpen vélekedett, hiszen az eseményen a szolgáltatók is mindig megjelennek, ezúttal a kormányablak busz is, amely aznap 10.30 és 18.00 óra között állt rendelkezésére az állampolgároknak.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK