2021.12.01., szerda - ElzaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Koronavírus tesztelést végeznek a városi egészségügyi és szociális ellátási rendszerben

2020. április 15. szerda, 18:54
Az Integrity Magánklinikával együttműködve koronavírus tesztelést végez a város az önkormányzati, városi egészségügyi és szociális ellátási rendszerben, hogy ezzel a lehetőségeivel is segítsék az állami szintű járványügyi védekezést - adta hírül Balaicz Zoltán Facebook oldalán.

A közleményből kiderül: a gyorsteszt eredménye a pillanatnyi fertőzöttségi állapotot mutatja (negatív, vagy pozitív), illetve azt, hogy az illető esetleg túlesett-e már a fertőzésen. Az intézményrendszerünkben szerencsére nincs koronavírussal fertőzött személy, azonban a betegség jellemzője, hogy enyhe tünetekkel, sőt tünetmentesen is lehet valaki vírushordozó és fertőző. A teszteléssel az a cél, hogy ha esetleg van pozitív eredményű tünetmentes hordozó (orvos, nővér, ápoló, vagy ellátott), őt azonnal ki tudják venni a rendszerből, izolálni tudják, hogy ne fertőzhessen meg senkit. Az esetleg pozitív gyorstesztet mutató személyekről értesítik a kormányhivatal népegészségügyi főosztályát, melynek koordinációjában az érintetteken külön PCR tesztet is elvégeznek majd.

Fontos információ, hogy ez a teszt csak egy adott állapotot fog mutatni, hiszen a teszt elvégzése után is bárki megfertőződhet akár egy bevásárolóközpontban, vagy egy zsúfolt helyen. A tesztelést 650 személyen végzik el. 165 fő az egészségügy alapellátásban dolgozók száma (háziorvosok, házi gyermekorvosok, asszisztenseik, háziorvosi ügyelet szakdolgozói, fogászati ügyelet szakdolgozói), 485 fő pedig a szociális rendszerben érintettek száma (ellátottak és dolgozók: Idősek Otthona, Idősek Gondozóháza, Nyugdíjas Otthonház, volt Pais iskolában működő idősotthon, Mandulavirág). A szakemberek szombaton és vasárnap leszűrik az ellátottakat és a dolgozókat az intézményekben, a háziorvosok és asszisztensek mérése pedig pénteken délután kezdődik a magánklinika elkülönített részlegén.
Közben megérkeztek az FFP2-es maszkok (ezer darab) is, ezeket a városi háziorvosi rendelőkbe, az ügyeletre és a szociális intézményekbe juttatják el.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK