2024.07.19., péntek - EmíliaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Közgyűlés a nyári szünet előtt Zalaegerszegen

2024. június 14. péntek, 18:13
Szerző: V.Zs.
A gyógyszertámogatás, a lakásfenntartási segély, a tűzifa támogatás, a temetési segély, a gyógyászati segédeszköz támogatás, a gyermekétkeztetési támogatás, az átmeneti segély, a szociális krízisalap támogatás esetében a közgyűlés módosította az igényléshez kapcsolódó jövedelemhatárokat, annak érdekében, hogy az eddiginél szélesebb kör tudjon ilyen típusú városi segítségben részesülni.

     ZEGINFO – Balaicz Zoltán polgármesterrel

Minderről Balaicz Zoltán beszélt a júniusi közgyűlést követő sajtótájékoztatón. A polgármester elmondta, a 2024-es városi költségvetés második negyedévi módosítását követően a költségvetés 882 millió forinttal emelkedett, így a főösszeg 52,2 milliárd forintra nőtt. A 64 lakást tartalmazó Fiatal Családok Otthona esetében eddig 9 lakás volt elkülönítve egyedülálló, önálló életet kezdő, vagy válás után gyermekét egyedül nevelő szülők számára. Az elmúlt időszakban egyre nagyobb volt az igény az ilyen típusú lehetőségre, legutóbb már 32 egyedülálló, illetve gyermeket egyedül nevelő fiatal pályázott a  meghirdetett helyekre. Ezért rendeletet módosítottak és az eddigi 9 helyett 19 ilyen szálláshelyet jelölt ki a közgyűlés.

Forrás: Facebook/Balaicz Zoltán

A településszerkezeti terv és az építési szabályzatról szóló rendelet módosítása a következő helyszíneket érintette: a Ságodi-patak mederrendezése, a helyi jelentőségű védett természeti értékek szabályozása, a Fészek utcai gazdasági beruházás, és a Virágzómező utca.

Személyi kérdésről is döntés született: A Zalaegerszegi Család és Gyermekjóléti Központ igazgatói posztjára ismét Zsolnai Juditot nevezték ki. Balaicz Zoltán beszámolt arról is, hogy Szabolcs Péter szobrászművész Diana című alkotása a Béke ligetben lesz felállítva szeptember 6-án, a Vadpörkölt és Bor Fesztivál első napján. Az idei évben még két köztéri alkotással gazdagodik Zalaegerszeg: a Keresztury Emlékév jegyében készül el Béres János Kereszturyt ábrázoló domborműve a VMK előtt, a Sütő utcában pedig Vajda Lajos festőművésznek állítanak emléktáblát.

A Magyar Posta Zrt. 2023-ban úgy határozott, bezárja a kertvárosi postát. Az önkormányzat ezt kifogásolta, végül olyan megállapodás született, hogy a város 40 millió forintot biztosít a nyitva tartáshoz. A szerződés lejárt, a közgyűlés pedig úgy döntött, hogy meghosszabbítja az együttműködést 2025. december 31-ig és az újabb 40 millió forintot el is különítette a testület. 

2024-ben 720 millió forint értékű víziközmű felújítás valósul meg, 247 millió értékben az ívóvízágazatban, 473 millió forint pedig a szennyvízágazatban. A képviselők végül elfogadták a város három közalapítványának beszámolóját a 2023-as évről. 

A jelenlegi összetételben a közgyűlés szeptember 12-én ül össze utoljára. Az új képviselőtestület októberben kezdi meg a munkát. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK