2024.04.19., péntek - EmmaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Leköpte az intézkedő rendőrt

2023. október 06. péntek, 09:31
Közlemény
A Zalaegerszegi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével jogerős büntetővégzést hozott annak a férfinek az ügyében, aki miután garázda viselkedése miatt előállították, leköpte a rendőrt.

A vádlott 2023. február 9-én 14 óra körül egy zalai falu presszójában italozott, amikor két szerelő érkezett, hogy megjavítsák az elromlott hűtőgépet. A két férfi a munkáját végezte, amikor az ittas vádlott – minden előzmény nélkül – egy összetekert újságpapírral hátulról megütötte az egyik szerelő fejét. A sértett számonkérte emiatt a férfit, aki erre szó nélkül ököllel megütötte. A másik szerelő megpróbálta lefogni a vádlottat, aki azonban kiszabadította a kezét és ismét megütötte a sértettet. Ekkor a presszó egyik vendége távozásra szólította fel a férfit, ő azonban visszalépett és a pult mögött álló szerelőkre öntötte a borát, egyikük nadrágját leköpte, a kiürült poharat pedig feléjük dobta. A sértettek a raktárba hátráltak, hívták a rendőrséget, a vádlott pedig hazament.

Illusztráció

Ugyanezen a napon a férfit 16 óra körül – a presszóban tanúsított garázda viselkedése miatt – a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság járőrei kísérelték meg előállítani. A vádlottat intézkedés alá vonták, ő azonban nem volt hajlandó együttműködni: káromkodott, szidalmazta a rendőröket. Az előállítás érdekében az ellenálló férfit megbilincselték, a rendőrautóhoz kísérték, beültették, s miközben a járőrök egyike épp a vádlott biztonsági övét kapcsolta be, ő leköpte a rendőr arcát.

A vádlottat a bíróság garázdaság, testi sértés és becsületsértés vétsége miatt 2 évre próbára bocsátotta.

A végzés jogerős - tájékoztatott  Dr. Bartalné dr. Mentes Judit, a Zalaegerszegi Törvényszék  sajtószóvivője.
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK