2023.06.06., kedd - Norbert, CintiaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

LMP: A fakivágások ellen

2022. augusztus 01. hétfő, 16:14
Címkék:
„El a kezekkel a magyar erdőktől” címmel tartott sajtótájékoztatót Zalaegerszegen Bakos Bernadett a párt országgyűlési képviselője és dr. Paksy Zoltán, az LMP Zala megyei elnöke.

A parlamenti képviselő elmondta: a kormányrendeletet természetkárosítónak tartják, fakitermeléssel, erdőirtással nem lehet az energiahiányt pótolni. Az LMP az elmúlt tizenkét évben számos javaslatot tett a klímaválságra, de valamennyit „lesöpörte” a parlamenti többség. Az energiagondokat nem lehet így megoldani, hiszen az ősszel kivágott fával csak jövőre lehet fűteni. Bakos Bernadett hangsúlyozta, az LMP petíciót indított a kormányrendelet visszavonására, melyet eddig már 50 ezren írtak alá. Ezen kívül a párt az Alkotmánybírósághoz is fordul. Nincs Európában még egy kormány, amely a klíma és vízválság közepette erdőírtásba kezdene.

Dr. Paksy Zoltán felhívta a figyelmet, hogy Zala megyében sok az erdő, az itt élők szeretnek kirándulni az erdőkben, melyeket meg kell védeni. Zalaegerszegen is sok a zöld terület, nem szeretné, ha károsodna a természet. Az energiahiányt nem fakivágással kell megoldania a kormánynak. Éppen ezért az LMP tiltakozásul országos akcióba kezd, hogy ilyen kapkodó intézkedéseket ne lehessen bevezetni.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK