2021.02.26., péntek - Géza, VandaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

LMP: Indokolt az 500 ezer forint

2020. június 28. vasárnap, 08:47
Szerző: V.Zs.
Címkék: LMP
Zalaegerszegi sajtótájékoztatóján Ungár Péter (LMP) országgyűlési képviselő megköszönte az egészségügyi és szociális ágazatban dolgozóknak azt az áldozatos munkáját, amit a járványhelyzet alatt végeztek.

A politikus szerint a kormány jól döntött egy egyszeri bruttó 500 ezer forint bérkiegészítésről az egészségügyi dolgozók számára, amely részben túlóra pénz, részben pedig veszélyességi pótlék. Ugyanakkor ez a két feltétel fennáll a szociális intézményrendszerben dolgozóknál is, akik szintén megfeszített munkát végeztek, különösen az idős otthonokban és a fogyatékosokkal foglalkozó intézményekben. Az LMP szerint nincs ok arra, hogy az 500 ezer forint nekik ne járjon ugyanúgy, mint az egészségügyben dolgozóknak. Ennek érdekében petíciót indított el a párt, amelyhez lehet csatlakozni.

Az LMP helyi szervezete részről dr. Paksy Zoltán mgyei elnök, a közalkalmazottakról szóló törvény módosításáról szólt, miszerint a kulturális ágazatban dolgozók elveszítik a közalkalmazotti státuszukat. Mint fogalmazott, jelenleg nagy a létbizonytalanság a dolgozók körében, nem tudják, hogy a törvény végrehajtása hogyan bonyolódik, milyen eredményhez fog vezetni. Milyen munkaviszonyban dolgoznak majd, hiszen különböző foglalkozásokról van szó (könyvtáros, múzeumi dolgozó, színházban és művelődési házakban dolgozó szakemberek).

Dr. Paksy Zoltán szégyenletesnek tartja, hogy a közfeladatot ellátó, közkincset őrző, a magyar kultúra értékeivel foglalkozó munkatársakat kivesznek a közalkalmazotti státuszból. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK