2023.02.03., péntek - BalázsZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

LMP: Ne alkalmazzák a „rabszolgatörvényt”

2019. január 17. csütörtök, 19:23
Szerző: -pet-
A munka törvénykönyvének módosítása, vagyis a „rabszolgatörvény” miatt kialakult helyzet kapcsán kezdett országjárásba a Lehet Más a Politika. Az LMP legutóbbi zalaegerszegi sajtótájékoztatójának vendége Ungár Péter országgyűlési képviselő volt, aki dr. Paksy Zoltán önkormányzati képviselővel közös bejelentést tett.

Elhangzott: dr. Paksy Zoltán, az LMP önkormányzati képviselőjeként egy határozatot nyújtott be a zalaegerszegi közgyűlés februári ülésére. Ennek célja az, hogy az önkormányzati tulajdonú cégek ne alkalmazzák a rabszolgatörvényt, és ne kössenek szerződést olyan vállalkozásokkal, melyek támogatnák a 400 órás túlmunkát, vagy a bérek kifizetésének három éves időkeretét. Szeretnék, ha a következő ülésen a közgyűlés támogatná a kezdeményezést.

Tiltakozás és útzár a törvény ellen

Ungár Péter elmondta: a Fidesz máig nem tudta megindokolni, hogy miért volt szükség a munka törvénykönyvének módosítására, amikor azzal a hazai munkáltatók többsége nem ért egyet. A „rabszolgatörvény” csak a multinacionális cégeknek kedvez. Annál is inkább, mert országban komoly munkaerőhiány van, rengeteg ember vándorolt külföldre a magasabb bér és jobb megélhetés reményében. Ez a törvény pedig arra jó, hogy az itthon maradottak még többet dolgozzanak, kevesebb pénzért. Aminek következménye újabb elvándorlás lehet.

A sajtótájékoztatón azt is bejelentették, hogy a törvény elleni tiltakozásul ismét csatlakozik Zalaegerszeg az országos demonstrációhoz. Január 19-én (szombaton) 15 órától, a 74-es főút Praktikertől a pózvai körforgalomig tartó szakaszán félpályás útzár lesz. A tiltakozást a szakszervezet kezdeményezi, melyhez az ellenzék is csatlakozik.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK