2022.06.30., csütörtök - PálZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Magyarok Kenyere

2018. augusztus 21. kedd, 16:11
Sajtóközlemény
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége szervezésében idén nyolcadszor indult útjára a nagyszabású Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem karitatív kezdeményezés.

A program keretében minden évben a határon inneni és túli magyar gazdák ajánlják fel búzatermésük egy részét jótékonysági célra. Az összegyűlt búzából lisztet őrölnek. A lisztet, valamint az abból készült kenyeret, péksüteményt rászoruló gyermekeknek juttatják el, segítő szervezetek közreműködésével.


A kezdeményezéshez kapcsolódva a 19 magyarországi megyéből és a határon túlról érkezett búza a karitatív célok mellett a nevéhez hűen a határokon inneni és túli magyarok szoros összetartozását is szimbolizálja. Fontosnak tartjuk azt, hogy a magyarság megőrizze egységét, összefogjon a jövőben is. A magyar gazdálkodók nemzeti összefogásának kiváló mércéje ez, s jó példát mutat mindannyiunk számára nemzettudatból, emberségből, összefogásból.
A Magyarok Kenyere jóval több egy kenyérnél, a Magyarok Kenyerének ünnepe nem csak pár napig tart, hanem hosszú távon erőt, hitet lehet meríteni belőle. A Magyarok Kenyere egész évben, a hétköznapokon is ünnep, áll a közleményében.

Zalaegerszeg idén is részese a programnak. A szervező NAK (Nemzeti Agrárgazdasági Kamara) és a MAGOSZ (Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége) felajánlott a városnak egy 3 kilogrammos kenyeret, mely a Kárpát-medencében összegyűlt adománybúzát jelképesen összeöntve készült. A kenyér a falumúzeumi alapkőletételi ünnepségen az asztalt díszítette.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK