2019.07.17., szerda - Endre,Elek Zalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Majdnem bravúr

2019. február 10. vasárnap, 16:51
Szerző: B. I.
Szolnoki Olaj KK - Zalakerámia ZTE KK 85-79 (17-22, 18-26, 22-17, 28-14). NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés, Szolnok. Jv.: Papp, Ádám, Balog.

Szolnok: Vojvoda (14/3), Kovács P., Sz. Milosevics (8/3), N. Milosevics (4), Tóth Á. (12). Csere: Rowsey (8), Benke 12/3),  Andrics (27). Vezetőedző: Dragan Alekszics

ZTE: Ware (12/12), Gulyás (4), Thompson (24/12), Bagó (2), Agafanov (22/3). Csere: Doktor (8/6), Durázi (7), Kis. Vezetőedző: Bencze Tamás.

A ZTE-ben az új légiós még nem játszhatott. Az újabb gondot Szabó vírusos betegsége okozta, így a kezdőben két fiatal - Gulyás és Bagó - kapott játéklehetőséget.

A Szolnok szerzett vezetést, de a teher nélkül játszó ZTE könnyedén fordított (4. p.: 4-8). A külső dobások ültek, így az erősen tartalékos zalaiak vezettek. A folytatásban sem találta a ritmust a bajnokcsapat. A vendégek irányítottak és  a második negyed közepén már húsz ponttal is vezettek (15. p.: 22-42). Ebben az időszakban extrán dobtak a zalaiak. Ezután kezdett ébredezni csipkerózsika álmából a Szolnok. Húsz pont alá hozta hátrányát, főleg Andrics  szerezte pontjait, a palánk alól (18. p.: 31-48).  A ZTE játékosainál kezdett elfogyni az erő, de, még így is vezetett a szünetben.  Fordulás után Ware két 3 pontosa még tartotta a lelket a zalaiakban, de már látszott, hogy a három rutinos játékos nem bírja végig erővel a mérkőzést. A fiatalok közül Doktor és Durázi még felvette a játék tempóját, de ez kevés volt. A záró tíz percben a 34. percben érte utol a zalaiakat a bajnok (66-66). Át vette az irányítást, és ha nehezen is, de nyert.

A tartalékos ZTE előtt becsülettel helytáll. Talán a bravúr is sikerülhetett volna, ha jelentős vezetésnél lassítja a játékot a ZTE. Így tisztes vereség lett a vége.

Értékelés:

Bencze Tamás, a ZTE vezetőedzője: - A lehetőségeinkhez mérten jól helytálltunk. Két játékost kellett pótolnunk. A záró tíz percben sok lepattanót engedélyeztünk a Szolnoknak, éltek vele.

Kis Attila, a ZTE technikai vezetője: - Amíg bírtuk erővel vezettünk és irányítottunk. A második félidőben felőrölt bennünket a Szolnok.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK