2022.05.19., csütörtök - Ivó, MilánZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Majdnem ölt a csendes gyilkos!

2018. március 12. hétfő, 13:41
Sajtóközlemény
Ismét szén-monoxid-mérgezéshez kaptak riasztást a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók, ezúttal a megyeszékhelyi Erkel Ferenc utcában okozott sérülést a csendes gyilkos néven elhíresült mérgező gáz.

A közleményben az áll, hogy a szerencsének is köszönhető, hogy nem lett a lehető legsúlyosabb kimenetele a lakóházban keletkezett mérgezésnek. A tegnapi eset során is nyílt égésterű fürdőszobai gázkészülék miatt jelent meg jóval több szén-monoxid az említett helyiségben. Sajnos, szén-monoxid érzékelőt nem szereltek fel, így az nem tudta riasztani az ott tartózkodókat a veszélyről. A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság továbbra is KIEMELTEN kéri a megye lakosait, hogy vegyék komolyan és fogadják meg az alábbi néhány tanácsot, amellyel nagyban elkerülhetik a tegnapihoz hasonló baleseteteket!

– Ahol nyílt égésterű gázkészüléket használnak (a környezeti levegőt használja az égéshez a készülék, láthatjuk a lángot) MINDENKÉPPEN szerezzenek be szén-monoxid-érzékelőt.

– Ahol fokozott légzárású (műanyag) nyílászárókra cserélték az ablakokat, ajtókat és a kazán továbbra is nyílt égésterű, ott FOKOZOTTAN figyeljenek a levegő utánpótlására, gyakrabban szellőztessenek.

– Ha a műanyag ablakokon nincs szellőzőrács, akkor utólagosan szereltessenek fel rá, hogy megfelelő legyen a levegő utánpótlása a helyiségnek.

– Ha rosszul érzi magát a fürdőszobában, avagy abban a helyiségben, ahol nyílt égésterű gázkészülék van, ne habozzon azonnal nyisson ablakot és értesítse a tűzoltókat a 112-es segélyhívón.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK