2022.05.23., hétfő - Dezs?Zalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Még egy nap pihenés hiányzott

2017. május 27. szombat, 07:51
Szerző: B. I.
Zalakerámia ZTE KK - Alba Fehérvár–Puebla Plus 85-94 (22-26, 22-225, 22-18, 19-25). NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés, rájátszás, az 1-4. helyért, második mérkőzés. Zalaegerszeg, 2300 néző. Jv.: Földházi, Papp, Benczúr.

ZTE: Ubilla (23/6), Norfleet (13/3), Benke (10),  Szabó (12/6),  Drungilas (14). Csere: Mohácsi (7/6), Wright (6), Kis. Vezetőedző: Bencze Tamás.

Alba: Taylor (13/9), Mohammed (14/6), Shepard (16) Lóránt (19/6), Keller (12). Csere: Farr (11/3), Edward (9/3),  Markovics. Vezetőedző: Dzunics Braniszlav.

A ZTE vezetésének kérésére ismét fehérbe öltöztek  a szurkolók. A mérkőzés hasonló „koreográfiával” indul mint  Fehérváron, a vendégcsapat kapta el a ritmust.  Az Alba jóval szigorúbban védekezett, nem hagyta tiszta dobó helyzetbe kerülni a  hazai játékosokat, főleg  a 3 pontosokat védték jól a fehérváriak (4.p.:3-11).  Bencze Tamás hiába kért időt. A félidő hajrájában Mohácsi szerezte a ZTE első 3 pontosát, ezzel riadót fújt. A felzárkózás sikerült, a  fordítás nem (9. p.: 19-21). A második negyed elején Ubilla villogott, pontjai után egyenlített  a ZTE és rövid időre átvette a vezetést. A vendégek mestere is időt kért, és ismét nőtt a fehérvári csapat előnye. Jóval könnyebben szerezték pontjaikat,míg a ZTE-nek alaposan meg kellet küzdenie egy-egy kosárért.

A félidőben hét ponttal vezettek  a vendégek. Fordulás után jó öt percen át Ubilla pontjaival maradt  a mérkőzésben a ZTE. Az amerikai irányító két hárompontost bevágott és büntetőkből is rendre eredményesen célzott.  A hazaiak nagyot küzdve feljöttek három pontra (26.p.: 66-69). Ekkor a ZTE három támadást is elrontott, mellette Norfleet is megsérült. A meccs után megtudtuk, a bokájával van gond, nehezen tud lábra állni. Az Alba könyörtelenül kihasználta  a ZTE hibáit (35. p.: 69-85). A hazaiak ugyan mindent megpróbáltak a végén, s bár a minden mindegy alapon eldobott hárompontosak bejöttek, de csak kozmetikázni tudtak az eredményen.

A vendégek ezúttal jóval pontosabban, frissebben játszottak és megérdemelten egyenlítettek. A három győzelemig tartó páros  mérkőzés állása 1-1.

Értékelés:

Bencze Tamás: - Köszönöm  a közönségnek  a remek hangulatot. Csapatom becsülettel küzdött, ma azonban koncentráltabban  játszott a Fehérvár. A mérkőzés döntő momentuma volt, hogy 66-69-es állásnál három támadást rontottunk és Norfleet is megsérült. Nagyon hiányzott a plusz egy nap pihenő.

Dzunics Braniszlav, az Alba vezetőedzője: - Remek hangulatú mérkőzést vívtunk. Már  a mérkőzés elejétől nagyon figyeltünk, jóval türelmesebben támadtunk. Örülök, hogy visszavettük  a pályaelőnyt, de még nem dőlt el semmi. Kontrolláltuk  a mérkőzést, megérdemelten nyertünk.

Benke Szilárd, a ZTE játékosa: - A védekezésünkkel akadtak gondok,  a hazai pályán 90 kapott pont sok. Egy napot pihentünk a mérkőzés előtt, jó lett volna kettőt. Sokat jelentette volna. Most már mindegy, nyerni megyünk Fehérvárra.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK