2024.03.04., hétfő - KázmérZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Megemlékeztek az Európa Napról az Európa téren

2022. május 10. kedd, 10:08
Szerző: V.Zs.; Fotó: pP
Minden évben május 9-én, az országszerte megrendezett Európa-nap, az európai béke és egység ünnepe. Zalaegerszegen az Európa téren Major Gábor, az MSZP városi szervezetének alelnöke nyilvános sajtótájékoztató keretében szólt az Európai Unió megalakulásáról, tevékenységéről, céljairól.

Mint fogalmazott, a 27 tagországot tömörítő szervezethez Magyarország 2004. május elsején csatlakozott. Az unió olyan politikai és gazdasági közösség, amelyben a különböző országok tisztelik egymást és közösen küzdenek a jövőért. A legfontosabb cél a béke és biztonság előmozdítása, a szociális és társadalmi igazságosság, a nők és férfiak közötti egyenlőség. Az unió küzd a társadalmi kirekesztés ellen és tiszteletben tartja a kulturális és nyelvi sokféleséget. 

Major Gábor hangsúlyozta: az unió elismeri a nemzetek szuverenitását, ugyanakkor Európa közös erőként lép fel és védi országait. A döntéseket egyes területeken a tagállamok közötti tárgyalások alapján hozzák meg. Magyarország sokat köszönhet az Európai Uniónak, ezért is fontos, hogy a jövőben is tagja maradjon a szervezetnek. 

Elhangzott: az elmúlt 77 évben nem fordult elő olyan háborús helyzet, mint napjainkban. Az unió egységes erőként lép fel az agresszió ellen, melyhez hazánknak is – mint tagállamnak -kötelessége csatlakozni.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK