2023.12.08., péntek - MáriaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Megküzdöttek a győzelemért

2019. március 18. hétfő, 09:21
Szerző: B. I.
Zalakerámia ZTE KK - Sopron KC 91-84 (25-21, 21-16, 18-22, 27-25). NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés. Zalaegerszeg, 1500 néző. Jv.: Papp, Pozsonyi, Goda.

ZTE: Ware (18/6), Thompson (15/3), Green (11/3), Szabó (15/3), Agafanov (8). Csere: Doktor (9/9), Durázi (8), Gulyás (7), Bagó. Vezetőedző: Bencze Tamás.

Sopron: Warner (15), Lemar (5), Fuller (19/3), Wiggins (9/3), Gordon (22). Csere: Takács (8/6), Supola (4), Dénes (2). Vezetőedző: Sabáli Balázs.

A ZTE szerzett vezetést, de a vendégek gyorsan egyenlítettek. Fej-fej mellett haladtak a csapatok (3. p.: 6-4). Mindkét oldalon a védekezésen volt a hangsúly, kevés kosár esett. A negyed közepén eladott labdák után egyenlített a Sopron (5. p.: 10-10). Két hazai tripla után jött a vendég időkérés és felzárkóztak a vendégek. Gordon révén - aki az első negyedben 13 pontig jutott - főleg a centerposzton jeleskedtek. Négypontos ZTE előnnyel zárult az első tíz perc. A hullámzó játék hazaiaknál tovább folytatódott (12. p.: 25-25). Újabb jó széria után a negyed közepén kis híján már tíz ponttal vezettek (15.:35-26). Az egerszegiek lendülete tovább tartott és kilenc pontos vezetésükkel zárult az első félidő.

A harmadik negyed első öt percében azonban mindössze 4 pontot dobtak a zalaiak, a Sopron köszönte és egyenlített (26. p.: 50-50). Bencze Tamás időt kért, rendezte a sorokat, ami arra volt elég, hogy pár ponttal ismét a ZTE vezetett. Semmi nem dőlt el azonban, Agafanovot a palánkok alatt kivonták a forgalomból, a kinti dobások pedig nem mindig jöttek be. Mellette az eladott labdák azt eredményezték, hogy ismét döntetlenre állt a mérkőzés (33 p.: 70-70). Fogcsikorgatva küzdött a hazai csapat, de nem hagyta magát lerázni a Sopron. Kiélezett végjátékban végül kicsikarta a számára fontos győzelmet a ZTE.

Küzdelmes sok hibával tarkított mérkőzésen, a ZTE jobb dobó százalékának köszönheti győzelmét. A következő, nagyon fontos mérkőzésen a DEAC ellen ennél minden bizonnyal több kell.

Értékelés:

Bencze Tamás, a ZTE vezetőedzője: - Számunkra két vereség után a győzelem volt a legfontosabb,. A második félidőre feljavult védekezésünk, és döntő volt, hogy Szabó jól megfogta Gordont. Nagyon fontos volt a sikerhez, hogy ezúttal a kispadról is sok pont érkezett.

Sabáli Balázs, a Sopron vezetőedzője: - Az első félidőben futottunk az eredmény után, tudtuk, hogy Gordon végig nem bírja. Külső jó dobások nélkül nem nyerhetünk. Egyenlítéseink után rendre túl pörögtünk, vereség lett a vége.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK