2021.07.28., szerda - SzabolcsZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Megszépülve, kibővítve

2018. május 08. kedd, 19:33
Szerző és fotó: Antal Lívia
Mintegy 50 millió forintos beruházásból teljesen megújult az andráshidai házi gyermekorvosi rendelő és védőnői szolgálat épülete, amit a közelmúltban adtak át ünnepélyesen.

Az épület történetéhez hozzátartozik, hogy a XIX. század közepén lakóházként létesült, majd sokkal később alakították ki keleti részében a gyermekorvosi rendelőt, míg nyugati oldalában az idősek klubja kapott helyett. A TOP-program Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése Zalaegerszegen című projektjében az elmúlt évtől kezdődően nemcsak funkcionális átalakításon, hanem bővítésen is áteshetett. Mindezt a védőnői szolgálat alapterületének növelése valamint a meglevő akadálymentes vizesblokk szabályossá tétele indokolta.

Felújítás után az andráshidai gyermekorvosi rendelő

A meglévő épületet északi oldalról bővítették meg, így az új épületrészben a betegváró bejárati szélfogója – amely egyben gyermekkocsi tároló is – a betegváró, valamint az orvosi szoba és annak előtere kapott helyet. A régi épületrészben így nagyobb alapterület jutott a védőnői szobának, a rendelő mérete azonban nem változott. A kiszolgáló funkciójú helyiségek (zuhany, pihenő, vizesblokkok) szintén itt kaptak helyet.

A bővítés és átalakítás miatt az épületgépészeti rendszerek teljes rekonstrukcióját is megvalósították, mely érintette a belső villamos hálózatot, a központifűtés-rendszert, valamint a meglevő víz- és szennyvízcsatorna-hálózatot. Az épület mögött zúzottkővel burkolták az udvart. A pályázat keretében a kötelezően előírt egy normál és egy mozgássérült parkoló mellet további nyolc parkolóhelyet létesítettek. Eszközbeszerzésre – digitális csecsemőmérleg, vizsgálóasztal, nyomtató, kartonozó szekrények – mintegy 1,5 millió forintot fordítottak a rendelkezésre álló keretből.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK