2023.01.28., szombat - Károly, KarolaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Megújult, új eszközökkel gyarapodott

2019. szeptember 14. szombat, 18:02
Szerző és fotó: Antal Lívia
Szülői összefogásból, önkormányzati és tankerületi támogatásból új hintákat, mászó várat és csúszdát helyeztek el a csácsi Izsák Imre Általános Iskola udvarán, ahol a meglévő játszóeszközöket is felújították.

Az Izsák Imre Általános Iskola játszótere

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere az átadáson elmondta, a városban 83 játszótér közterületen található, míg a többi a gyermekintézmények udvarán. Az önkormányzat játszótéri programja alapján végzi felújításukat. 2019-ben eddig 20,5 millió forintot költöttek a régi játszóeszközök felújítására és újak telepítésére. Izsák Imre Általános Iskola udvarát érintette az egyik fejlesztés, amelyre összesen 5,3 millió forint fordítódott.

Kajári Attila, a zalaegerszegi tankerület igazgatója azt tette hozzá, hogy tavasztól mostanáig 83 millió forintot költöttek az iskolák karbantartására, fejlesztésére. Ebből a megyeszékhelyi intézményekre 56,5 millió forint jutott. A csácsi iskola játszótere külön tétel; 1,3 millió forintot adtak a meglévő eszközök felújítására. Ezzel az összeggel egészítették ki az önkormányzat 3 millió forintos támogatását, illetve a szülői munkaközösség báljának egymilliós bevételét.

Herkliné Ebedli Gyöngyi önkormányzati képviselő, az iskola igazgatója példamutató összefogásnak nevezte a szülők hozzáállását, amivel ezt a szándékot pártfogolták. Köszönetét fejezte ki Szőke Mariannának, a szülői munkaközösség vezetőjének, hogy az iskola 230 tanulója egy csodálatos, több új elemből álló játszótérrel gazdagodhatott, amit a városrész gyermekei is használhatnak.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK