2018.05.27., vasárnap - HellaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Megyei útfejlesztések

2016. szeptember 29. csütörtök, 20:22
Szerző: N.N.
A megyei közútfejlesztésekről Keszthelyen tartott sajtótájékoztatót Manninger Jenő országgyűlési képviselő, Zala fejlesztési biztosa, aki kiemelte: folyamatos a tervezett M 9-es, a gyorsforgalmi 76-os főút és az M7-es Hévíz-Keszthely közötti szakaszainak előkészítése.

Október elején befejeződik a 71-es út balatongyöröki szakaszának teljes felújítása, az új pályaszerkezet, a padka és az aszfaltréteg kivitelezése. Az út műszaki állapota és a forgalom nagysága miatt döntöttek a szakemberek a felújítás mellett. Jövőre a vonyarcvashegyi és a gyenesdiási szakasszal is végezni kívánnak. A Területi Operatív Programból 2017-ben startol a hévízi Széchenyi utca teljes felújítása, valamint a Zalacsány-Kehida közötti út új aszfaltréteggel történő korszerűsítése. A járásszékhelyek megközelítését segítő programokon kívül hazai költségvetési forrásból készítik elő a keszthelyi Csapás út, a Keszthely-Hévíz közötti út modernizálását, valamint a Zalaszentgrót – Türje közötti 2,2 kilométeres szakasz, a Nemesboldogasszonyfa és Alsópáhok közötti útszakasz felújítását.

Fontosnak tartják a megye keleti felén a botfai csomópont után a 47-es út állapotának javítását a megyeszékhelytől a baki csomópont felé. Egy országos forgalombiztonsági programhoz kapcsolódva, körforgalom létesítésével átépítik a 71-es út cserszegtomaji kereszteződését, de a Türje – Sümeg közi közút Szalapához közel eső csomópontja is újjá alakul. A távlati célokat megemlítve kiderült: készül Zalaegerszeg négysávos bekötése, nagy valószínűséggel a Pacsa felőli nyomvonalon. Szeretnék tehermentesíteni a 71-es út balatoni településeken átmenő szakaszát és északi irányban Hévíznek is megfelelő bekötést kívánnak létrehozni az osztrák főváros felé, ezért támogatják a 76-os út kapcsolatát a 84-eshez: Sümeg-Bécs irányában, a Zalaszántón átvezető út korszerűsítésével.

 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL
CÍMKÉK