2023.06.01., csütörtök - TündeZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Mi az a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel?

2022. május 05. csütörtök, 19:54
Hirdetés
Címkék:
A Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelek (MFSZ) olyan, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által minősített, szabad felhasználású, vagy hitelkiváltási célú, vagy e két célt ötvöző személyi hiteltermékek, amelyek kamata a futamidő végéig rögzített (fix kamatozású), kamatfeláruk és díjaik pedig megfelelnek az MNB által a hitelezők felé támasztott árazási maximumoknak és a fogyasztóbarát határidőket magába foglaló elvárásoknak.

A Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel minősítés bevezetésével az MNB célja, hogy minél szélesebb körben elérhető, közérthető és áttekinthető feltételrendszerű, egyszerű és gyors ügyintézés mellett felvehető személyi hitelek kerüljenek forgalomba. A Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelek törlesztőrészletei kiszámíthatók, az ilyen típusú hiteltermékeket egyszerűen össze lehet hasonlítani.

A hitelezők termékei önkéntes pályázat útján nyerhetik el az MNB-től a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel besorolást, a pályázati feltételek betartását az MNB ellenőrzi.


Az MFSZ legfontosabb jellemzői a következők:

- Igényelhető szabad felhasználásra és hitelkiváltásra is.

- A kölcsön futamideje legfeljebb 7 év lehet.

- Amennyiben Ön a futamidő lejárta előtt betölti a 70. életévét, hitelezője adóstárs bevonását kérheti.

- A futamidő végéig fix kamat alkalmazandó.

- A törlesztőrészleteket havonta, egyenlő részletekben kell teljesíteni.
 

Néhány példa arra, hogy miben különbözik az MFSZ más személyi hitelektől?

- A hiteligényléshez használhatja az MNB által kialakított munkáltatói igazolás sablont, amit minden hitelező köteles elfogadni. A sablon a www.mnb.hu/mszh oldalon is elérhető.

- A hitelező a hitelkérelem befogadásához szükséges iratok beadásakor az Ön álatl megadott adatok alapján visszavonhatatlan ajánlatot ad. Ez nem lehet kedvezőtlenebb, mint a befogadás napján az MNB online kalkulátorában ugyanazon paraméterekkel lekérdezhető kondíciók. A kalkulátor ugyancsak elérhető a www.mnb.hu/mszh weboldalon.

- Visszavonhatatlan ajánlat adása helyett a hitelező biztosíthatja Önnek a befogadást követő azonnali szerződéskötés lehetőségét, az így létrejött kölcsönszerződés akkor lép hatályba, ha a hitelező által meghatározott feltételek teljesülnek. A hitelező ettől az ajánlattól csak meghatározott feltételek fennállása esetén térhet el (pl. ha az Ön által megadott adatok nem felelnek meg a valóságnak).

- Amennyiben Ön maradéktalanul teljesíti a folyósítási feltételeket, hitelezője a hitelkérelme befogadását követő naptól számítva legkésőbb 3 munkanapon belül folyósítja a kölcsönt. Teljes körű online hitelfelvétel esetén a folyósítás legkésőbb 2 munkanapon belül megtörténik. Ha az igényelt hitel részben hitelkiváltási célú és részbe szabad felhasználású, akkor a szabad felhasználású kölcsönrészt 1 munkanappal azután folyósítja a hitelező, hogy tudomást szerzett a kiváltandó kölcsön megszűnéséről.


Ha hitellel kapcsolatos kérdése van, forduljon bizalommal a Pénzügyi Navigátor Tanácsadó Irodahálózat (PNTI) szakértőihez, akik díjmentesen adnak tanácsot a témában! Természetesen minden egyéb pénzügyi területet érintő kérdésben is renélkezésére állnak a PNTI szakértői.


Elérhetőségek:

8900 Zalaegerszeg, Tompa M. u. 1-3. I.em. (a Göcsej Üzletház emeletén),
Telefon: +36 30 699 0056 (ügyfélfogadási időben!)

E-mail: zalaegerszeg@penzugyifogyaszto.hu,
web: www.penzugyifogyaszto.hu

 

Ügyfélfogadás:


HÉTFŐ: 8:00-14:00  //  SZERDA: 11:00-17:00  //  PÉNTEK: 8:00-14:00

 

Pénzügyi Navigátor. Utat mutat a pénzügyekben.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK