2024.03.03., vasárnap - KornéliaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

MSZP: a nemzeti konzultáció csak egy üres propagandaeszköz

2024. február 08. csütörtök, 16:13
A nemzeti konzultáció csak egy üres propagandaeszköz. A kormány a magyarok 98 százalékára hivatkozott, ezzel az EU-ellenes retorikát tovább erősítve, miközben a konzultációs íveket másfél millióan, vagyis a választópolgárok 18 százaléka küldte vissza. Ráadásul a miniszterelnök megszavazta az uniós döntéseket- fogalmazott sajtótájékoztatóján Góra Balázs, az MSZP zalaegerszegi szervezetének elnöke.

Hozzátette: az MSZP országosan 80 ezer ki nem töltött konzultációs ívet adott át a gyűjtést szervező aHang mozgalomnak. Zala megyében 6500 darabot gyűjtöttek, ennyit vittek a párt irodáiba a választópolgárok. A legtöbb ívet, mintegy 3100-at Zalaegerszegen adtak át.

Góra Balázs az EP-választásokkal kapcsolatban megjegyezte: a magyar ellenzéki pártok vezetőinek többsége nem akar közösen indulni, míg az önkormányzatin helyi alkuk mentén többnyire alakul a közös indulás. A helyzetre való tekintettel országos kampányt indítottak január végén a közös indulásért, 100 ezer aláírást kívánnak összegyűjteni március 15-ig. Az ellenzéki szavazók 80 százaléka közös indulást szeretne és közös EP-listát.

A választási matematika szerint a Fidesz közös listával legyőzhető – tette hozzá a párt helyi vezetője. 
     

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK