2018.05.23., szerda - DezsőZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

A hajrában bukták el

2017. november 13. hétfő, 08:12
Szerző: B. I.
MTK - ZTE FC 2-0 (0-0). NB II-es labdarúgó-mérkőzés. Budapest, 600 néző. Jv.: Iványi. Gólszerző: Vass P (79. p.). Talabér (84. p.).

ZTE: Szappanos - Szabó M., Koszó, Forgács, Bedi - Végh, Dubek, Patvaros (Nagy G. 74. p.), Ekler (Fujsz 67. p.) - Babati, Vernes (Paudits 57. p.). Vezetőedző: Zoran Szpisljak.

Az MTK-ból hét játékos hiányzott különböző okok miatt, így is a hazai környezetben játszó éllovas volt a mérkőzés esélyese. Bekezdett a fővárosi csapat, két veszélyes támadást is vezetett. A ZTE egy szabadrúgás után veszélyeztetett először.  Az MTK birtokolta többet a labdát. Az első húsz perc után bátrabbá vált a ZTE, zárt védekezésből ígéretes támadásokat vezetett, de vagy a lövések pontosságával volt gond, vagy a hazai kapus hárított. Az első félidőben egyértelműen a ZTE akarata érvényesült.

Fordulás után nagyobb sebességre kapcsolt a hazai csapat, beszorította ellenfelét. Több Torghelle fejes is elkerülte a ZTE kapuját. Ezután kiszabadult a szorításból a zalai csapat, egy lövést védett bravúrral az MTK kapusa. Majd Koszó fejesét tisztázta a gólvonalról a hazai védelem, de nem sikerült gyorsan visszazárni a zalai csapatnak, s ellenfele kontrából megszerezte a vezetést. Majd egy újabb védelmi hiba után megduplázta azt.

A ZTE jól játszott az éllovas otthonában, bizonyította, hogy az eddigi teljesítményénél többre képes. Azonban mint oly sokszor, a gól ezúttal is hiányzott a játékából.  A csapat tartósan kibérelte a 11. helyet, ha így folytatja, lassan hátra felé kell nézegetniük, előre már felesleges.

Értékelés:

Zoran Szpisljak, a ZTE vezetőedzője: - Megmutattuk, hogy tudunk jól játszani a feljutásra esélyes MTK ellen. Az első félidőben két nagy helyzetet kihagytunk, más a  mérkőzés menete, ha berúgjuk.. Az MTK első gólja előtt nekünk volt nagy lehetőségünk. A csapat erőteljesebb, jó úton járunk, de látjuk a hibáinkat is.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL
CÍMKÉK