2022.05.23., hétfő - Dezs?Zalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Nagy csatában meglett a bronz

2017. június 11. vasárnap, 14:26
Szerző: B. I.
Zalakerámia ZTE KK - Egis Körmend 99-95 (31-23, 16-12, 24-32, 28-18). NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés, rájátszás a 3-4. helyért második találkozó.

ZTE: Ubilla (22/9), Norfleet (12), Benke (18/6), Szabó (14/6), Drungilas (13/3). Csere: Mohácsi (16/12), Wrigith (4), Kis. Vezetőedző: Bencze Tamás.

Körmend: Smith (13), Ferencz (8/6), Kromah (28/6), Allen (20), Csorvási (13). Csere: Németh (13/9), Doktor. Vezetőedző: Gasper Potocnik.

A Körmend csapatából ezúttal az eltiltott Petty, és a sérült Gibbs hiányzott. Ferencz triplájával nyitottal a vasiak és uralták a mérkőzés első perceit (6-12). Ezt követően megrázta magát a ZTE és két percen belül fordított. Benke triplája a vezetést jelentette a hazai csapat számára. Tovább menetelt a ZTE és biztos vezetésével zárult az első játékrész. A második negyed elején tíz pont fölé nőtt a zalaiak előnye (12. p.: 35-23). Ettől túlzottan is megnyugodott a hazai csapat. A játékrész első öt percében mindössze 6 pontot dobott, igaz a vendégek is ennyit. A második öt percben felzárkózott a vasi együttes, a nagyszünetben mindössze két ponttal vezetett a ZTE.

Nem lehet hátra dőlni - jegyezte meg egy szurkoló a szünetben. Nem bizony. A vendégek tovább szigorítottak a védekezésükön, a hazaiak továbbra is pontatlanul dobtak. A körmendi oldalon Kromah nagyon belelendült, szórta a kosarakat. A záró tíz perc előtt hat ponttal vezettek a vendégek. (71-77). Nagyot küzdve érte utol ellenfelét a ZTE. (34. p: 79-79). Hosszú perceken át fej-fej mellett haladt a két csapat. Smith összeszedte második technikaiját, ami kiállítást ért. A vendégek által felkínált lehetőséggel élt a ZTE és megnyerte a bronztalálkozót.

Nagy csatában győzött a zalai csapat, és elmondható, hogy egész éves teljesítménye alapján megérdemelten lett bronzérmes. A körmendi csapat előtt is azonban le a kalappal, ismét csapatként küzdött, majdnem képes volt ellensúlyozni a jól ismert nehézségeit.

A találkozó után a szurkolók nagy ovációja mellett Balaicz Zoltán polgármestertől és Teszler Sándortól, az MKOSZ képviselőjétől vették át az érmeket a játékosok, vezetők és edzők.

Értékelés:

Bencze Tamás, a ZTE vezetőedzője: - Számítottam rá, hogy ilyen nehéz lesz a mérkőzés. A Körmend teher nélkül játszhatott. Köszönöm a játékosoknak, a szurkolóknak a remek évet. Úgy vélem egész évi teljesítményünk alapján megérdemeltük a bronzérmet.

Mohácsi Máté, a ZTE csapatkapitánya: - Nehéz mérkőzés volt, a Körmend minden mindegy alapon játszhatott. Nagyot küzdöttünk ismét. Az egész bajnokság során jól teljesítettünk, nagyon megérdemeltük a bronzérmet.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK