2024.04.19., péntek - EmmaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Nem bírta megállni, jogosítvány nélkül vezetett

2024. január 19. péntek, 12:59
Közlemény
A Zalaegerszegi Járásbíróság 2024. január 19-én jogerős ítéletet hozott annak a férfinek az ügyében, aki egy hónap alatt négy alkalommal is eltiltás hatálya alatt vezetett.

A vádlottal szemben, aki jogosítvánnyal soha nem rendelkezett már korábban is folyt büntető és szabálysértési eljárás, az első esetben eltiltás hatálya alatti, míg másodszor engedély nélküli vezetés miatt. Ezek okán a férfit a bíróság újra eltiltotta a járművezetéstől, a vádlott azonban ezzel nem törődve több alkalommal is volán mögé ült.

Illusztráció

2023. december 19-én délelőtt Zalaegerszegen, majd 2023. december 30-án Pacsa és Zalaapáti között közlekedett személygépkocsival, amikor rendőri intézkedés alá vonták. Ezt követően nyomban gyanúsítottként hallgatták ki a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságon. A férfi újév napján Zalaapátiban, január közepén pedig Szentpéterúr és Nemesrádó között autózott, mikor elkapták a rendőrök és őrizetbe vették. 

Miután a vádlottat 2024. január 17-én elfogták, a Zalaegerszegi Járási Ügyészség 2024. január 19-én bíróság elé is állította, a Zalaegerszegi Járásbíróság pedig egy órán belül jogerős ítéletet hozott. A férfit bűnösnek találta 4 rendbeli járművezetés eltiltás hatálya alatt bűntettében, ezért halmazati büntetésül 10 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette, továbbá 2 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől.

Az ítélet jogerős - tájékoztatott dr. Vándor Virág, a Zalaegerszegi Törvényszék sajtószóvivője.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK