2022.10.05., szerda - AurélZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Nem tudtunk élni az emberelőnnyel

2020. augusztus 30. vasárnap, 12:43
Szerző: B. I.
Címkék:
ZTE FC - Ferencvárosi TC 1-2 (0-1). NB I-es labdarúgó-mérkőzés. Zalaegerszeg, 8429 néző. Jv.: Pintér (Georgiou, Huszár, Pillók, Zierkelbach). Gólszerzők: Babati 83. p.), illetve Civic (40. p.), Kharatin (53. p.). Kiállítva: Lesjak (93.p.), illetve Botka (32. p.)

ZTE: Demjén - Tanasin (Favorov 69. p.), Lesjak, Bobál D., Gergényi – Sankovic,  Vass,  Szánthó (Könyves 56. p.), Bedi – Babati, Koszta (Dragóner 62. p.). Vezetőedző: Boér Gábor.

FTC: Dibusz  - Botka, Blazics, Duvali, Heisler - Kharatin,  Laidouni Uzoni, Isael (Civic 36. p.), - Boli, Tokmac (Somalia 80. p.). Vezetőedző: Szerhij Rebrov.

A fővárosiak kupaszereplése után jó esély mutatkozott, hogy a ZTE pontot, netán pontokat csenhet a fővárosiaktól.

A csapatok óvatosan kezdtek, két kisebb helyzet mindkét oldalon kimaradt. Az első negyedóra végén Demjén védett egy vendég szabadrúgást. Fokozatosan harcolt ki mezőnyfőlényt a  Ferencváros, a zalaiak csak rövid ideig tudták megtartani a labdát. A hazaiak viszont jól  védekeztek,  a Fradi előtt sem alakult ki nagyobb helyzet, mezőnyfölénye nem társult helyzetekkel. Aztán harminc perc után Babati lépett ki a vendég védők közül. Botka a 16-oson belül ellökte,  a bíró piros lappal jutalmazta a fővárosiak játékosát. A megítélt 11-est Babati rosszul lőtte,  Dibusz lábbal hárított. A félidő hajrájában büntetett a Ferencváros. A hazaiak elfeledkeztek Civicről, aki köszönte, s 17 méterről a jobb felső sarokba bombázott, 0-1.

Szünet után a Fradi  kontrákra rendezkedett be, amelyek rendkívül veszélyesek voltak, az egyik végén a tisztán hagyott Kharatin  fejelt a kapuba, 0-2,  A vendégek a folytatásban sem nyíltak ki,  a ZTE pedig tanácstalanul szövögette támadásait. Mezőnyfölényben játszott, de helyzetbe sem tudott kerülni. Egy-két átlövést könnyedén védett Dibusz. A 82. percben megtört a jég. Könyves beadását Babati közelről lőtte  a kapuba, 1-2. A hátra lévő percekben nagy nyomás alá helyezte a ZTE a Ferencváros kapuját, de eredmény nélkül. Helyette  a hosszabbításban Lesjak megkapta második sárgáját, a mi pirosat ért.

A ZTE a mérkőzés nagy részében embe előnyben játszhatott. Babati kihagyott 11-ese döntőnek bizonyult, egészen más lett volna a meccs koreográfiája, ha a zalaiak vezettek volna.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK