2020.02.29., szombat - Albin Zalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Nemzeti összetartozás Kárpátalján

2019. október 24. csütörtök, 19:15
Közlemény
Címkék:
Balaicz Zoltán polgármester vezetésével nemrégiben delegáció utazott a zalai megyeszékhelyről Kárpátaljára, Beregszászra, a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából.

Zalaegerszeg számára kiemelten fontos a határon túli magyar kapcsolatok ápolása. Ennek apropójaként - a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából - júniusban látogatott a zalai megyeszékhely küldöttsége Beregszászra a Zalaegerszeg Barátai Egyesület szervezésének jóvoltából, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásának köszönhetően. 

A két település 2007 óta testvérváros, így több civil szervezetnek is lehetősége nyílik új kapcsolatok felvételére. A kárpátaljai látogatás során az egyesület 22 fős delegációja a „PEREGIUM” Társadalmi Szervezettel ismerkedhetett meg.

A zalaegerszegiek eljutottak Kárpátalja magyar vonatkozású történelmi helyeire is, mint például a huszti vár romjaihoz, az Ungvár és Munkács által őrzött magyar emlékek, építészeti örökségek helyszínére, továbbá meglátogatták a Szinevéri Nemzeti Park természetvédelmi területét és a Szinevéri-tavat is, mely az Északkeleti-Kárpátok legnagyobb tavaként ismert.

 

 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK