2020.07.12., vasárnap - Izabella, DalmaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Nemzetközi verklifesztivál– Hetedszerre Keszthelyen

2019. szeptember 12. csütörtök, 18:07
Szerző és fotó: Nemes Norbert
Magyar, svájci, német, osztrák, lengyel, szlovák, svájci fellépők, hagyományos zenegépek, verklik szólaltak meg szeptember második hétvégéjén, Keszthelyen, a hetedik alkalommal tartott, kétnapos Nemzetközi Verklifesztiválon. A program megrendezését a helyi önkormányzaton és a Tourinform irodán kívül szervezőként támogatta a helyi turisztikai egyesület és a Belvárosi Kereskedők Egyesülete is.

Ismét forogtak és különféle stílusú muzsikát előadva szólaltak meg a szebbnél szebb zenegépek a város Fő terén és Sétáló utcáján. Színpad előtti közös zenélés, dixiland muzsika, színpadi tánc, és fúvószenekari koncert is a publikum kedvét kereste. A nyitóünnepségen Kovács Beatrix háziasszony-konferanszié magyar és német nyelven köszöntötte a mintegy hatvanöt verklist és az érdeklődő közönséget, akiknek ezúttal minden eddiginél több kísérő programban volt része. A vendéglátásban jeleskedő kioszkok száma is nőtt és kínálatuk is színvonalasabb lett.

Manninger Jenő köszönetet mondott a szervezőknek, támogatóknak, azt jelezve, hogy büszkének kell lenni a muzsikáló zenegépekre, mert azok a polgári fejlődés zeneszerszámai. A Keszthely jó hírét egyedülálló módon hirdető rendezvényt jövőre is megszervezik- jelentette be. Domonkos Gábor, a Turisztikai Egyesület elnöke a szervezők nevében a felett érzett örömét osztotta meg, hogy az őszi szezont ismét sikerült egy minőségi rendezvénnyel elindítani. Az általa kezdeményezett felhők eltekerése is sikerrel járt, mert eső ezúttal sem zavarta a programot. A svájci Hansjörg Surber, a keszthelyi zeneautomata és fonográf múzeum tulajdonosa az új résztvevők ideutazásának örvendezett. Szerinte a közös szervező munka jó úton jár, mivel évről-évre egyre többen jönnek, hogy fesztiváli hangulattal szerezzenek újabb élményeket a hálás közönségnek.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK