2022.05.23., hétfő - Dezs?Zalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Oda a pályaelőny

2019. április 28. vasárnap, 15:01
Szerző: B. I.
ZTE NKK - CMB Cargo UNI Győr 68-74 (21-24, 18-14, 15-18, 14-18). NB I-es női kosárlabda-mérkőzés. Rájátszás a 3-4 helyért, első mérkőzés. Zalaegerszeg, 400 néző. Jv.: Tőzsér, Boros, Kulcsár.

ZTE: Koizar (7), Boonstra (11/3), Maltsi (15/6), Pusztai (9), Horti (13/3). Csere: Parker (11),  Gáspár-Szalay (2), Benke. Vezetőedző: Gáspár Dávid.

Győr: Mandics (7/3), Czank (10/6), Raksányi (14/6), Gray (15). Csere: Krnjics (10), Nagy D. (2) Varga. Vezetőedző: Milos Pavlovics.

A Győr szerzett vezetést, de gyorsan jött rá a ZTE válasza. A vendégek voltak pontosabbak a találkozó elején, a 3. percben Gáspár Dávid kikérte első idejét. Az edzői tanácsok használtak, szorosabb lett a mérkőzés. Egy-két pont volt  a különbség a csapatok között, de a vendégek vezettek. A második tíz perc elején bekezdtek a győriek (13. p.: 23-29). Ismét jött az időkérés szigorodott a ZTE védekezése, ami eredményt hozott (17. p.: 33-32). Nem sokáig vezetett a házigazda, mert ismét jöttek a pontatlan dobások, az eladott labdák, a vendégek visszavették a vezetést. A negyed  hajrájában ismét magára talált a ZTE, és a nagyszünetben egy ponttal vezetett. Fordulás után egy ideig fej-fej mellett haladt a  két csapat. Támadásban a Győr tűnt jobbnak. A negyed hajrájára ismét felzárkózott a hazai csapat (30. p.: 54-56). A záró tíz perc elején azonban megléptek a vendégek (32. p.. 54-60). A ZTE igyekezett felzárkózni, de nem sikerültek kinti dobásai. Gray-jel, a vendégek centerével sem nagyon bírtak. A játékvezetők többször fújtak támadó faultot a zalaiak ellen, ami meggátolta a fordítás lehetőségét.

A Győr  a mérkőzés döntő részében jobban játszott ellenfelénél, így elvette  a ZTE pálya előnyét.

A két győzelemig tartó páros csat állása 1-0 a Győr javára.

Értékelés:

Gáspár Dávid, a ZTE vezetőedzője: - Gratulálok a Győrnek. Az ilyen páros csatákban az első mérkőzés  a fontos. Úgy látszik Magyarországon másodszor akkor kap egy csapat jó fújást, ha hisztizik, cirkuszol. Mi nem ezt tesszük, de elvárjuk az egyenlő elbírálást. Megpróbáljuk saját játékunkat játszani és nyerni Győrben.

Milos Pavlovics, a Győr vezetőedzője: - Végig koncentráltan játszottunk,  megérdemelten nyertünk, de még nincsen vége. Remélem tartani tudjuk ezt a szintet, és akkor szépen fejezhetjük be az idényt.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK