2024.06.12., szerda - VillőZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Óriási védelmi hibák után döntetlen

2021. január 31. vasárnap, 19:43
Szerző: Bedő István
Címkék: Foci, ZTE Aréna
ZTE FC – Paksi FC 4-4 (1-2)

NB I-es labdarúgó-mérkőzés. Zalaegerszeg, (zártkapus találkozó). Jv.: Pintér (Tóth II. V.,  Kóbor).
ZTE: Denjén – Lesjak, Szépe Bobál, Gergényi (Futács 46. p.) -  Szánthó (Koszta 78. p.),  Sankovics (Tajti 78. p.),  Favorov, Bedi –Zimonyi (Babati 68. p.), Könyves (Kálnoki-Kis 87. p. ). Vezetőedző:  Boér Gábor.
Paks:  Rácz – Osváth, Böde,  Lorentz (Szakály 46. p.), Szabó J. – Bertus, Tamás,  Papp, Bognár (Ádám 80. p.) – Hahn (Kulcsár 80. p.), Sabján M. (Nagy R. 71. p.). Vezetőedző: Bognár György.
Gólszerzők: Szépe (6. p.), Favorov 46. p.), Babati (78. p.), Könyves (82. p.), illetve  Szánthó (öngól 30. p.), Hahn (37. p.),  Szabó (73. p.), Papp (93. p.).

Tabella szomszédok találkozóján az első percekben mindkét oldalon kimaradt egy-egy helyzet, a ZTE a kapufát találta el. A 6. percben szögletrúgás után Szépe szerzett vezetést a hazaiaknak, 1-0 , Mezőnyfölényt harcolt ki a Paks, kisebb helyzetei is adódtak, egyenlítésükhöz szerencse is kellett. A 30. percen Bognár lövés pattant meg Szántón, és jutott a kapuba a labda, 1-1. A zalaiakat megfogta a gól. Bobál hibázott nagyot a 37. percben Hahnhoz passzolt, aki köszönte, és a hálóba lőtt, 1-2. Fordulás után gyorsan egyenlített a hazai csapat. A 46. percben  a vendégek kapuja előtt ide-oda pattogott a labda, végül Favorov lőtt a bal felső sarokba, 2-2.  Nem sokkal később  ajándék 11-es kapott a Paks, Hahn büntetőjét Demjén védte. Könyves hagyott ki egy ajtó-ablak helyzetet. Saját kapuja előtt feleslegesen kezezett. A szabadrúgás a kapufáról Szabó elé került, a játékos lesről fejelt a kapuba, de a játékvezető megadta a gólt, 2-3. Nem adta fel a ZTE, a 73. percben egy szép akció végén Babati volt eredményes, 3-3. A 83. percben Tajti indította Könyvest, aki a kifutós Rácz mellett lőtt a hálóba, 4-3. A hosszabbítás utolsó percében. Demjén futott ki rosszul kapujából. a kipattanó labdát Papp lőtte a hálóba, 4-4.
A ZTE védelme sok hibával játszott, így elmaradt a zalai siker.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK