2022.08.17., szerda - JácintZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Országos döntőbe jutottak a zalai tűzoltók

2018. június 01. péntek, 18:19
Szerző: AL
Országos döntőbe jutottak a zalai tűzoltók a közlekedésbiztonsági versenyen, miután sikerrel szerepeltek regionális megmérettetésen, a taszári repülőtéren.

Cseresznyés Dániel tűzoltó főhadnagy, szóvivő elmondta, hogy a Zala, Somogy, Tolna és Baranya megyei katasztrófavédelmi igazgatóságok főfoglalkozású gépjárművezetői, különleges szerkezelői, illetve ügyintézőként gépjárművet vezetők mérték össze vezetéstechnikai tudásukat és adtak számot KRESZ ismereteiketről.

A versenyt Tarlós István tűzoltó ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgatóhelyettes nyitotta meg, amelynek célja, hogy felkeltsék a hivatáso állomány érdeklődését a biztonságos vezetés iránt, ezáltal csökkentve a közúti balesetek számát.

A kétfős csapatok két különböző kategóriában (ügyintézői gépjármű, készenléti szer) mérték össze tudásukat. Az elméleti számonkérés során, főként a megkülönböztető jelzés használatához kötődő tesztkérdésekre kellett válaszolniuk. A gyakorlati feladatban szerepelt irányítással végrehajtott tolatás, parkolás, szlalom, különböző sebességű kikerülési és egyéb manőverezés.

Az ügyintézői kategóriában, ahol személyautóval kellett a feladatokat teljesíteniük a versenyzőknek Farkas Bálint és Deme Dávid, a Nagykanizsai Katasztrófavédelmi Kirendeltségről a második, míg  Bajsz András és Nagy Tibor, a megyei igazgatóságról a harmadik helyezést érték el. Így ők kaptak lehetőséget az országos döntőn való részvételre, amely június 5-én lesz Zsámbékon.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK