2023.03.30., csütörtök - ZalánZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Öt éven belül tömegtermék lesz az önvezető autó a Ford szerint

2016. augusztus 17. szerda, 09:34
Forrás: MTI
Tömegjárműként forgalmazzák a vezető nélküli autót 2021-re. Mark Fields, a Ford vezérigazgatója reméli, hogy a cég átveszi az ilyen típusú autók gyártásában a vezető szerepet a világpiacon.

Az MTI híradása szerint az autót - amelyben nem lesz sem gáz, sem fékpedál, sem kormány - a vezető nélküli taxiszolgáltatásokban alkalmazzák majd. A Fordnál arra számítanak: a taxis piacot az ilyen szolgáltatások uralják majd a következő évtizedben, és az önvezető autónak olyan nagy hatása lesz a társadalomra, mint egy évszázada a Ford futószalaagos összeszerelőüzemeinek volt.

 

Az autómárka a szintén önvezető autók gyártásába befektető Google, az Apple és a BMW vetélytársa lesz. Az óriáscég egyúttal újabb beruházásokat jelentett be: befektet a Baidu kínai internetes keresőportálba, és megduplázza tevékenységét a Szilícium-völgyben.

 

A vezető nélküli autókban nem csak cégek, hanem például a magyar kormány is nagyon bízik, Orbán Viktor és Varga Mihály szerint ez az ágazat lehet a magyar ipar jövőjének záloga, ennek érdekében egy 40 milliárdos önvezetőautó-tesztpályát is felépítenek Zalaegerszeg mellé.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK