2020.04.01., szerda - Hugó Zalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Óvoda- és iskolafelújítás

2018. november 05. hétfő, 08:13
Szerző és fotó: N. N..
A Keszthelyi Életfa Óvoda Sopron utcai Tagóvodájának valamint a Zöldmező Utcai Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Kollégium, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény energetikai korszerűsítéséről tartott sajtónyilvános projektzáró programján Ruzsics Ferenc polgármester adott tájékoztatást a 231 milliós beruházás részleteiről.

A július második hetében startoló beruházás részeként, az oviban 67,58 millió forint EU-s támogatás és 19 milliós önerő felhasználásával, a homlokzati és gépészeti felújítások eredményeként javult az épületegyüttes energiahatékonysága. A falak utólagos külső oldali hőszigetelést kaptak és biztosították a padlás hő- és vízszigetelését is. A régi nyílászárókat újakra cserélték. A teljes fűtési rendszert modernizálták, a radiátorokat átcserélték intelligens hőfokszabályzási rendszerűre. Új kazánt szereltek be, volt tetőfelújítás és mozgássérült illemhelyet is kialakítottak. Vasas Józsefné tagóvoda vezető leginkább a szabályozott fűtési rendszer üzembe állításának örült, továbbá annak, hogy a rolók és a szúnyoghálók felszerelésével az apróságok komfortja minden időszakban biztosított lett. Az építésvezetővel megbeszéltek alapján a rekonstrukció nem okozott jelentős fennakadást az óvoda életében – tudtuk meg.

Az iskolában 116,31 millió forint uniós támogatásból és 28 milliós önerőből korszerűsítették az épület külső határoló szerkezeteit, a falak itt is utólagos külső oldali hőszigetelést kaptak, de a lapostetőt is hőszigetelték. A régi nyílászárókat újakra cserélték, a tetőre napelemeket tettek, ami az intézmény saját villamosenergia-igényének egy részét biztosítja majd. Beszereltek új, hőleadást szabályozó radiátorokat, hogy kisebb rezsiköltséggel és gazdaságosabban működjék ez az intézmény is.

A polgármester jelezte, hogy a pályázattal megtámogatott, komplex energetikai felújítások folytatódnak az önkormányzati tulajdonú épületekben. Napelem rendszerek kerülnek a tanuszoda, a zeneiskola, és mindkét GESZ-konyha tetőzetére.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK