2020.05.30., szombat - Janka,Zsanett Zalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Paksy: Nem a KLIK újabb átalakítására!

2016. november 25. péntek, 17:08
Szerző: -pet-
Örülünk, hogy a Modern Városok program Zalaegerszegre vonatkozó fejlesztéseihez immár rendelkezésre állnak a források, hiszen megjelent az erről szóló kormányrendelet.

Bár maga a program összességében gyenge lábakon áll – fogalmazott közgyűlés utáni sajtótájékoztatóján dr. Paksy Zoltán, az LMP önkormányzati képviselője. A politikus szerint kicsit furcsa, hogy 2015-ben Orbán Viktor még kormányzati forrásokról beszélt a program kapcsán, mára viszont világossá vált, hogy ezeket uniós (TOP) forrásokból kívánják fedezni. Már ahol. Zalaegerszeg szerencsés helyzetben van, mert úgy néz ki, hogy megvan a finanszírozási háttere a Mindszenty-központnak és az Alsóerdő fejlesztésének, ám sok más városban már visszaléptek az eredeti fejleszti tervektől.

A képviselő utalt egy másik folyamatban lévő beruházásra is. Úgy látja: a Zalaegerszegre tervezett tesztpálya komoly gazdasági lehetőségeket rejt a város számára. Reméli, hogy az erre fordított több tíz milliárd forint nem lesz kidobott pénz, és elkerüli a fejlesztést a korrupció.

Paksy Zoltán a megyei tankerületek átalakításával, és a KLIK ismételt átszervezésével kapcsolatban leszögezte: az LMP továbbra sem ért egyet az oktatási intézmények államosításával. Azon a véleményen vannak, hogy amelyik város fenn tudja tartani az intézményrendszert, kapja vissza az iskoláit. Az pedig már komikus, hogy szinte évente alakítják át a gazdasági ellátó szervezetet. Így a legutóbbi közgyűlésen a képviselő nemmel szavazott az újabb átalakításra.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK