2020.04.10., péntek - Zsolt Zalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Parkolási gondok megoldva

2018. október 23. kedd, 19:20
Szerző és fotó: Antal Lívia
Az önkormányzat beruházásában 18 autó számára zúzalékos parkolóhelyeket alakítottak ki a zalaegerszegi Kölcsey Ferenc Gimnázium udvarán. A parkolási lehetőség bővítésével felszabadult a sportpálya a diákok számára, amit eddig elfoglaltak a járművek.

Az egymillió forintos beruházással a gimnázium és a szomszédos nagyáruház közötti vita is megoldódott, hiszen most már az intézmény területén is van elegendő hely, így nem kell az áruház parkolóját igénybe venni. Erről Böjte Sándor Zsolt, a városrész önkormányzati képviselője beszélt az átadáson, aki örömét fejezte a gimnázium érdekeit szolgáló fejlesztés kapcsán.

Makovecz Tamás, az önkormányzat oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottságának elnökeként méltatta a beruházást. Kiemelte, hogy az önkormányzat már nem fenntartó, mégis megfelelő gondossággal viseltetik az oktatási intézmények iránt, és támogatja a tankerületet a kívánt fejlesztések megvalósításában. A Kölcseyben is ez történt, hiszen az új parkoló kialakításával egy fennálló problémát orvosolva sikerült diákok és pedagógusok érdekében előbbre lépni, hangsúlyozta.

A diákok visszakapták a sportpályát, emelte ki Kajári Attila, a tankerület igazgatója is, amellyel javultak a mindennapos testnevelés, valamint a versenysport tárgyi feltételei. Megköszönte az önkormányzatnak az egymillió forintos hozzájárulást, jelezve azt, hogy folytatódik a Kölcseyben a parkolóépítés.

Szűcs Gergely igazgató is köszöntötte az egybegyűlteket az avatási ünnepségen, melyen jelen volt Balaicz Zoltán polgármester is, és amelyet az Albatrosz Táncegyüttes műsora nyitott meg.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK