2020.07.12., vasárnap - Izabella, DalmaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Parkoló-rekonstrukció

2019. szeptember 12. csütörtök, 18:12
Szerző és fotó: Nemes Norbert
Az Ipartestületi Székház környezetében élők régi vágyát teljesíti a keszthelyi önkormányzat azzal, hogy a régi, hepehupás, murvás, sár- és portenger helyett, egy részben aszfaltozott, részben pedig térkővel borított parkolót alakít ki, ahol közel húsz autó tud rövidebb-hosszabb időre megállni.

Megtudtuk, hogy a rekonstrukció a járda felújítására is kiterjed. A gyalogjárda a Rózsa utca első társasházától startolva kap hamarosan új burkolatot. Az önkormányzat összefogott az ipartestülettel és mintegy 9 millió forintból nemsokára készre szeretnénk jelenteni a beruházást. A talajelőkészítési, csapadékvíz-elvezetéssel összefüggő munkálatok sokak megelégedésére már szeptember elején elkezdődtek. Ezek után a jelenlegi murvás, kiskavicsos parkoló teljesen megújul. Keszthely képviselőtestülete az idei költségvetésében hétmillió forintot különített el a beruházásra, amelyet az Ipartestület még kétmillióval egészített ki. A lakókon és az itt lévő üzletek tulajdonosain és bérlőin kívül jól járnak majd mindazok, akik itt akad intézni - vásárolni valójuk.

Az összességében több mint 600 négyzetmétert érintő felújítás során a parkoló 165 négyzetméteres területét fedik térkővel, hozzávetőleg 450 négyzetéter pedig aszfalt burkolatot kap. Ennek köszönhetően egy nagyjából 17 férőhelyes, komfortos, kulturált parkoló áll majd az itt lakók és az ide érkezők rendelkezésére. A munkálatokkal érintett területrészen működik: férfi és női fodrász, tattoo stúdió, virágbolt, állatpatika, divatbutik, söröző, trafik, retro tv-szerviz, kutyakozmetika, állatpatika, ruhaszerviz, vagyonvédelmi és biztonságtechnikai szaküzlet is. Csakhamar az ő kuncsaftjaik, vevőik is kényelmesebb környezetben, nagyobb biztonságban tudhatják magukat és autóikat.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK