2024.04.13., szombat - IdaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Parkolóbővítés- és felújítás a zalaegerszegi Petőfi közben

2024. február 23. péntek, 11:56
Szerző, fotó: pP
Parkoló felújításra- és bővítésre kerül sor a Petőfi köz 3. számú társasház előtt. A részletekről Káldi Dávid önkormányzati képviselő és Szak Tibor, a polgármesteri hivatal közműépítési csoportjának vezetője számolt be sajtóbejárás keretében.

 Új burkolatot kap a régi parkoló

Elhangzott: Zalaegerszegen 26 ezer háztartásra 36 ezer autó jut, emiatt városszerte gondot okoz a parkolás. Az önkormányzat a Kovács Károly Városépítő Program részeként, az arányos városfejlesztést figyelembe véve igyekszik orvosolni a problémát.

A Petőfi köz 3. számú épület mellett február-március folyamán felújítják a már meglévő hat férőhelyes parkolót, északi irányban pedig két új férőhelyet is kialakítanak. Káldi Dávid elmondta, hogy a meglévő parkolók már nagyon rossz állapotban voltak, felületük hiányzott, berepedezett, több helyen kőzúzalékkal javították a sérüléseket. Ehelyett most új aszfaltréteget kap a parkoló. A régiek felújítása mellett két új helyet is kialakítanak, melyeket gyeprácsos burkolattal látnak el.

Szak Tibor hozzátette: a felújítási munkák során biztosítják a csapadékvíz-elvezetést, átépítik a csapadékvíz-csatornát és a víznyelőt. Emellett a járdakapcsolatok akadálymentesítése is megtörténik. A kivitelezési munkálatok bruttó 13,5 millió forintba kerülnek.

A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy 2021 őszétől a Kovács Károly Városépítő Program keretében városszerte 30 helyszínen újítottak fel vagy bővítettek parkolót.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK