2020.12.02., szerda - Melinda, VivienZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Parkőrök óvják a Vizslaparkot

2017. május 09. kedd, 13:52
Szerző és fotó: Antal Lívia
A tervek elkészültek, és hamarosan indulhat a közbeszerzési eljárás a Vizslapark felújítását szolgáló mintegy 240 millió forintos beruházás megkezdéséhez. Minderről Bali Zoltán önkormányzati képviselő tájékoztatta a sajtó munkatársait a helyszínen.

Elmondta, a lakosság is folyamatosan érdeklődik a projekt helyzetéről, melynek megvalósításához a Top programban rendelkezésre áll ez az összeg. A város finanszírozásában a közmű-, magasépítészeti és parktervezési munkák elkészültek, a „kisvizslai” játszótér mellett megépítendő pavilon – amelyben pelenkázó és mosdó létesül a családok számára –, tervezése még folyik. Ez június végére készül el, melyet követően indulhat a közbeszerzési eljárás a kiviteli szerződések megkötése érdekében.

Bali Zoltán (balról) képviselő Szindekovics Ferenc és Kulcsár László parkőrökkel

Beszélt arról, hogy a parkfelújítást az elültetendő növényektől függően ősszel illetve a tavasszal kezdik el. A park nagyobb részében új sétányt, kutyafuttatót, egy 400 méter hosszúságú futókört alakítanak ki, új padokat, szemétgyűjtőket helyeznek ki a parkosítás és a virágosítás mellett. A kis Vizslában lévő játszóteret kibővítik, a belváros legnagyobb játszótereként méltó párja lesz a kertvárosinak. Mint fogalmazott, e nagy értékű felújítás megóvása és fenntartása érdekében az önkormányzat május elsejétől két parkőrt állít munkába, akik a VG Kft. munkatársaiként vigyáznak majd a rendre hét végén is, és akikhez a lakosság bizalommal fordulhat bármely probléma esetében. Számukra a pavilon mellett egy őrszobát is kialakítanak ki a szükséges parkgondozási eszközökkel.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK