2018.04.24., kedd - GyörgyZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Pontmentés a hajrában

2017. február 20. hétfő, 08:53
Szerző: B. I.
BFC Siófok - ZTE FC 1-1 (1-0). NB II-es labdarúgó-mérkőzés. Siófok, 250 néző. Jv.: Gaál. Gólszerzők: Elek (2. p.), illetve Bobál (89. p.).

ZTE: Szappanos - Angyal,  (Vass 80. p.),  Forgács, Króner, Deutsch - Babati, Végh (Ekler  57. p.),  Nagy T., Bedi, Jakab - Bobál. Vezetőedző: Csató Sándor.

A hazaiaknál a szezonkezdés előtt edzőt váltottak, Goran Kopunovics helyére az egykor  a ZTE kispadján is ülő Disztl László került. A ZTE-nél a hat új igazolás közül egyedül Angyal lépett pályára. A többiek betegség, illetve sérülés miatt hiányoztak. Nem csoda, hogy  a ZTE kispadján javarészt saját nevelésű fiatalok ültek.

A mérkőzés nem indult jól, a zalaiak képletesen szólva az öltözőben maradtak. A   hazaiak már két perc után vezettek. A bekapott gól megfogta a vendégeket.  Negyedóra után kezdett magához térni  a ZTE. Mezőnyfölényt  harcolt ki, de  sok hiba csúszott a játékba, nem tudtak hatékonyan  támadni. A hazai együttes jól védekezett, egy-egy ellentámadás  végén igyekezett veszélyt teremteni.

A szünet után  nagyobb sebességre kapcsolt   a ZTE, beszorította ellenfelét, a hazaiak egyre kevesebbszer jutottak   el  kapujáig. A vendégek előtt több helyzet  adódott, de azok rendre kimaradtak. A hajrában Vass révén újoncot avatott  a zalai együttes.  Két veszélyes  siófoki kontra  Bobál nagyszerű megmozdulása eredményezte az egyenlítést.

A ZTE kis híján nagy árat fizetett a rossz kezdésért. A pontmentés sikerült, de nagyobb odafigyeléssel  a második félidőben megnyerhette volna a mérkőzést..

Értékelés:

Csató Sándor,  a ZTE vezetőedzője: - Szokásunkhoz híven gyengén kezdtük  a mérkőzést. A második félidőben sokat tettünk azért, hogy ne üres kézzel térjünk haza.

Babati Benjamin,  a ZTE  játékosa: - A gyorsan bekapott gól megfogta a csapatot. Mintegy 20 perc után átvettük  a játék irányítását, az egy pontra mindenképpen  rászolgáltunk. Nagyobb koncentrációval az lehetett volna  három.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL
CÍMKÉK