2023.12.05., kedd - VilmaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Postahivatalokat zárnak be

2022. november 04. péntek, 21:52
Szerző: V.Zs.
Címkék:
A Magyar Posta Zrt. bejelentette, hogy az európai energiaválság miatt 210 településen 366 postahivatal működését november 12-től ideiglenesen szünetelteti. Az energiafelhasználás csökkentése érdekében Zalában 24 postát zárnak be, Zalaegerszegen hatot.

Zalaegerszegen hat helyszínt érint

A bejelentés alapján a döntés a következő helyeket érinti: 2-es posta (Bajcsy-Zsilinszky tér 1), 4-es posta (Körmendi utca 24.) 5-ös posta (Platán sor 25.),  6-os posta (Köztársaság útja 65-67), 7-es posta (Bozsoki u. 1), Zalabesenyői kirendeltség (Besenyő utca 20.)

Balaicz Zoltán polgármester nyílt levelet tett közzé Facebook oldalán, ahol többek között a következőket írja:

„Természetesen a takarékossági intézkedéseket megértem, hiszen önkormányzatunk is számos lépést tesz az energiaköltségek csökkentése érdekében…. Azt azonban elfogadhatatlannak tartom, hogy városvezetőként a hírekből értesüljek a Magyar Posta Zalaegerszeget is érintő döntéséről. Önkormányzatunk jogos elvárása, hogy minden, a településünket, a polgárainkat érintő ügyben az ész érvek és adatok megismerésével, álláspontjaink ismertetésével legyen konzultáció az érintettekkel. Sajnos ez most elmaradt. 

Ha lett volna lehetőség az előzetes egyeztetésre, akkor elmondtam volna, hogy bár a landorhegyi városrészt az ideiglenes időszakban ki tudja majd szolgálni a Keresztury Dezső VMK épületében működő posta, azonban a kertvárosi városrész szerintem nem maradhat hivatal nélkül. Azt is jeleztem volna, hogy bár a statisztikáéban jól mutat a kaszaházi kézbesítő posta, mint nyitva maradó hivatal azonban alkalmatlan ügyfélforgalom lebonyolítására.”

A polgármester jelezte, szeretnék, ha november 12-e előtt személyesen tudnának egyeztetni a várost érintő döntésről, és legalább a kertvárosi posta további működésének a lehetőségét megvizsgálnák. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK