2024.06.21., péntek - Alajos, LeilaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Rekordbevétel a Fánky Fesztiválon

2017. március 05. vasárnap, 09:46
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Több mint 3500 fánk fogyott a jótékonysági vásáron, több mint 800 felvonuló vett részt a Városi Farsangon, és rekordösszeg gyűlt össze a fánkok eladásából.

A február 28-án lezajlott 2. Fánky Fesztivál és 19. Városi Farsang tapasztalatait sajtótájékoztatón értékelték a városházán. Mint azt Balaicz Zoltán polgármester elmondta: a fesztivál megtalálta végleges formáját; jó ötletnek bizonyult a fánkvásár, és a farsangi mulatság „összeolvasztása”. A fesztivál nagy sikert aratott a lakosság körében.

Tompa Gábor, Balaicz Zoltán, Velkey Péter és Ruisz Cecília a sajtótájékoztatón, illetve a bevételről szóló tanúsítvány aláírásán

Örömhír, hogy a nyugdíjas egyesületek által sütött fánkok (több mint 3500 darab) nagyon gyorsan elfogytak, az emberek pedig adakozónak bizonyultak, hiszen 418.275 forint adomány gyűlt össze. A bevételt a tavalyihoz hasonlóan a farsangot immár tizenkilenc éve szervező és koordináló Nagycsaládosok Zalaegerszegi Egyesülete kapta. A sajtótájékoztató keretében Ruisz Cecília elnök vette át az erről szóló tanúsítványt.

Mint fogalmazott: álmukban sem számítottak ekkora bevételre, és ezúton is köszönik mindenkinek a támogatást, illetve a fesztiválon való részvételt. A pénz egy részét – ahogy tavaly is – kirándulásra fordítják majd. Az egyesület tagjait szeretnék valami közeli, ám szép és látnivalókban gazdag helyre vinni. A tervek szerint Keszthelyt, illetve a Kis-Balaton környékét járják majd be a nagycsaládosok. Az összeg másik feléből pedig színházba viszik majd a tagokat.

Tompa Gábor, a fesztivált szervező Kvártélyház Kft. ügyvezetője elmondta: a Városi Farsang és a Fánky Fesztivál összevonása valóban jó ötletnek bizonyult. Olyannyira, hogy kicsinek bizonyult a belváros, illetve a Dísz tér környéke a rendezvény idejére. Már most gondolkodnak rajta, hogy a következő évben hogyan tudnák bővíteni a helyszínt.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK