2024.06.23., vasárnap - ZoltánZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Rendezett utcakép jött létre

2023. június 10. szombat, 13:44
Szerző és fotó: Antal Lívia
Befejeződött a Stadion utca 2-4. számú társasházak autóbusz-állomás felőli lakóútjának és parkolójának felújítása. A Kovács Károly Városépítő Program keretében bruttó közel 87,5 millió forintba kerülő rekonstrukciót az útburkolat jelentősen leromlott állapota indokolta.

Rekonstrukció a Stadion utcai tömbbelsőben

Balaicz Zoltán és Böjte Sándor Zsolt

A tavaly novembertől idén májusig tartó kivitelezés eredményeként rendezett és igényes környezet jött létre, vélekedett Balaicz Zoltán. A polgármester az arányos városfejlesztés jelentőségét kiemelve azt hangsúlyozta, hogy a Stadion utcai tömbbelső útjának felújításával tovább szépül a belváros. Ennek kapcsán megemlítette, hogy a vármegyei rendőr-főkapitányság épületének rekonstrukciója is befejeződött. Mint mondta, a mintegy 15 milliárd állami forrással finanszírozott Kovács Károly Városépítő Program megvalósítása a felénél tart. A 2024. december 31-i befejezési határidejével, több mint 90 helyszínen történnek meg utakat, járdákat, parkolókat érintő beavatkozások a városban.

Komplett kivitelezés valósult meg, amelyben a lakók kéréseinek teljesítését igyekeztek hozzáigazítani a rendelkezésre álló anyagiakkal, mondta Ifj. Böjte Sándor Zsolt, a térség önkormányzati képviselője. A Szabadics Zrt. és Horváth-Ép Kft. alkotta konzorcium végezte el a rekonstrukciót. A lakóingatlan keleti és északi oldalán mintegy 208 méter hosszú utat teljesen átépítették és újraaszfaltozták a Stadion utcai útcsatlakozástól. Kicserélték a csapadék- és a szennyvízakna fedlapokat, és felújították a víznyelőaknákat. A meglévő parkolók mélysége nem volt megfelelő, a nagyobb gépjárművekkel nem lehetett szabályosan parkolni. A parkolósáv kiszélesítéséhez ezért elvettek a zöldterületből, így összesen 40 ferdebeállású parkolóhelyet tudtak felfesteni. Átépítették az autóbusz-állomás megközelítését biztosító lépcsőt és járdaburkolatot. A szelektív hulladékgyűjtő konténerek korábban rendezetlenül álltak a parkolósávban, amelyeknek két, részben bekerített tárolót alakítottak ki.  

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK