2024.06.16., vasárnap - JusztinZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Részegen a kerítésnek hajtott

2023. november 15. szerda, 15:13
Közlemény
A Zalaegerszegi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével döntött annak a férfinek az ügyében, aki miután engedély nélkül elvitte ismerőse autóját, még össze is törte.

2023. június 16-án 19 óra körül az erősen ittas vádlottat a sértett utasként szállította Nagykapornakról Misefára. Itt a sofőr egy munkamegbeszélés miatt kiszállt az autóból, de a kulcsot bent hagyta, hogy a vádlott rádiót hallgathasson. A férfi egy hirtelen ötlettől vezérelve – a sértett beleegyezése nélkül – átült a volán mögé, majd elhajtott, annak ellenére, hogy vezetői engedéllyel nem rendelkezett. Nagykapornak fő utcáján a vádlott elvesztette uralmát a jármű felett és az úttestről jobbra letérve belehajtott egy családi ház kerítésébe.  

A Zalaegerszegi Járásbíróság a büntetett előéletű férfit jármű önkényes elvételének bűntette és járművezetés ittas állapotban vétsége miatt 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 1 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztette. Továbbá 3 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől.

A büntetővégzés a polgári jogi igény kivételével jogerős - adta hírül  dr. Vándor Virág, a Zalaegerszegi Törvényszék sajtószóvivője.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK