2024.04.22., hétfő - Csilla, NoémiZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Retro játékok a gyermekambulancián

2019. október 10. csütörtök, 20:10
Szerző: -pet-; Fotó: pP
A Zala Múltja Hagyományőrző Egyesület jóvoltából az 1970-es, ’80-as évek közkedvelt játékaiból nyílt kiállítás a Zala Megyei Szent Rafael Kórház gyermek szakambulanciáján. A civil szervezet kezdeményezését dr. Gárdos László főorvos is üdvözölte.

Mint azt az egyesület elnöke, Papp Tamás érdeklődésünkre elmondta: az volt a cél, hogy a vizsgálatokra várakozó beteg gyerekek izgalmát, félelmét enyhítsék egy kicsit a színes játékokkal.

Bognár Ákos és Papp Tamás a tárlatnyitón

Olyan tárgyakat választottak, melyekkel a mai szülők gyerekként sokat játszottak, így mesélni is tudnak róluk a kicsiknek a várakozás közben. A vitrinekbe többek között kisautó, Rubik-kocka, orvosi táska, Kockás újság, patronos pisztoly, Bábel-torony is került. A kollekcióban Papp Tamás egykori játékai is szerepelnek, de már olyanok is vannak, melyeket az egyesület kapott adományként.

Játékok a '70-es, '80-as évekből

A kiállítást Bognár Ákos önkormányzati képviselő nyitotta meg. Mint fogalmazott egy kórházban a szakmai munkán túl az is fontos, hogy olykor az érzelmekre is hassanak. Különösen, ha beteg gyerekekről van szó. A színes játékokkal minden bizonnyal sikerül kicsit elterelni a figyelmüket a betegségről és magáról az orvosi vizsgálatról is.

A kiállítás egy hónapig tekinthető meg, utána a tervek szerint óvodákban is bemutatják a gyűjteményt.
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK