2020.02.18., kedd - Zsuzsanna Zalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Se gól, se játék

2017. november 20. hétfő, 12:11
Szerző: B. I.
ZTE FC - Soproni VSE 0-0. NB II-es labdarúgó- mérkőzés. Zalaegerszeg, 540 néző. Jv.: Radványi. Kiállítva: Forgács (70. p.)

ZTE: Szappanos - Szabó M. (Kertész 79. p.), Koszó, Forgács, Bedi - Végh (Fujsz 64. p.), Patvaros,  Dubek, Ekler - Babati, Paudits (Nagy G. 79. p.). Vezetőedző: Zoran Szpisljak.

A mérkőzés előtt köszöntötték dr. Magyar Lászlót, a ZTE csapatának orvosát, aki betöltötte 60. élet évét. Egy 60-as számú ZTE mezt kapott ajándékba.

Lendületesen kezdett a ZTE beszorította ellenfelét, egy hazai lövés után egy soproni lábról a felső lécre vágódott a labda. Két Babati lövés kísérlet következett, egyiket védte  a kapus, a másik elkerülte  a kaput. Aztán egyre bátrabb lett az utolsó helyezett vendégcsapat. Játékosai megtartották a labdát, pontosabban passzoltak, és  fölényben játszottak. A ZTE alig jutott el kapujukig. Hazai oldalon rengeteg  rossz passz, tanácstalanság jellemezte a játékot. Ismét bebizonyosodott,  felállt védelem ellen nem tud mi kezdeni  a ZTE. Jöttek a felívelgetések, amelyeket könnyű szerrel hárított  a  soproni védelem.

Szünet után lendületesebben kezdett a hazai csapat, de hamar a régi mederben folytatódott a mérkőzés. A kapuk ritkán kerültek veszélybe. A játékrész közepe táján Forgácsot kiállította a játékvezető, nem először került hátrányba az ősz során  a ZTE. A vendégek igyekeztek élni a lehetőséggel. Akadt olyan momentum, hogy  öt soproni játékos vitte a labdát három zetésre, de a helyzet kimaradt. Igazolódott, nem véletlenül utolsó a Sopron. A vendégek rúgtak még egy kapufát és két helyzetet is kihagytak. Igaz a hazaiak előtt is adódott egy helyzetecske, de ez kimaradt.

Alacsony színvonalú, sok hibával tarkított találkozón a ZTE ezúttal is gyengén, elképzelés nélkül játszott, így az utolsó helyezettet sem tudta legyőzni.

Értékelés:

Zoran Szpisljak, a ZTE vezetőedzője: - Felépítjük támadásainkat, az elejét megoldjuk, a vége már csak a játékosokon múlik. Szervezettek vagyunk, de helyzeteinket nem tudjuk gólokra váltani.

Bánfalvi Zsolt, a Sopron megbízott edzője: - Jobb lett volna egy pont helyett hármat szerezni. Megvolt rá az esélyünk. A ZTE az első 15 percben, a második félidő első 20 percében igazolta hírét, a köztes időszakban mi játszottunk. Az egy pontot Németh Szabolcsnak, a távozó vezetőedzőnek és Németh Zoltánnak, a heti segítőmnek ajánlom fel.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK