2024.04.22., hétfő - Csilla, NoémiZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Húsvéti ajándék egy nagycsaládnak

2021. április 01. csütörtök, 15:22
Szerző és fotó: Antal Lívia
Nehéz helyzetben lévő háromgyermekes zalaegerszegi családot ajándékozott meg Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos a közelgő húsvét alkalmával.

Kiemelte, a magyar kormány családpolitikájának célja a családi élet biztonságának újrateremtése, a gyermekneveléssel vállalt terhek és áldozatok elismerése. A családtámogatási rendszerek éppen azt szolgálják, hogy a családok méltó körülmények között éljenek, és boldogulni tudjanak a járvány idején is. Mint mondta, a saját területén ő is hozzá kíván ehhez tenni, húsvét és karácsony előtt egy-egy rászoruló család megsegítésével. A páterdombi városrészben a Pipa-hegyen lakó családot a körzeti védőnő ajánlotta figyelmébe. A húsvéti ünnepek költségeihez élelmiszercsomaggal és százezer forinttal járul hozzá. Ezenfelül ajándékot is hozott a gyerekeknek, jelezte Vigh László.

Nagyváradi Szilvia védőnő elmondta, a városrész sajátságos területe a hegy, ahol sokan laknak életvitelszerűen, mondhatni falusias környezetben. Azt tapasztalja, hogy sok családnak el kell a segítség a jelenlegi helyzetben, mert a szülők nem tudnak dolgozni, vagy éppen otthon kell maradniuk a gyerekek tanítása miatt. Az országgyűlési képviselő megkeresését ezért is vette örömmel, és a család nevében is köszöni támogatását.

Marticsek Viktória Ildikó és Földi Roland három kisgyermeket nevel: Luca hathónapos, bátyjai, Marcell hároméves, Dominik pedig ötéves. Az édesanya gyesen van. Földi Roland édesanyjának kis házában élnek hatan. A burkoló végzettségű édesapa egy hónapja indította el vállalkozást. Korábban édesapját ápolta. Reméli, menni fog az üzlet, mert jönnek a megrendelések. Nagy segítség, így húsvét előtt a kapott támogatás. Köszönik az országgyűlési képviselőnek és a védőnőnek, hogy rájuk gondoltak.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK