2024.06.16., vasárnap - JusztinZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Sodrófával rabolt

2016. november 20. vasárnap, 15:01
Forrás: MTI
Jogerősen öt év fegyházbüntetést kapott egy 25 éves férfi, aki fiatalkorú társával tavaly decemberben sodrófával fenyegetőzve rabolta ki a szentpéterúri kocsma pultosát - tájékoztatta a Zalaegerszegi Törvényszék szóvivője pénteken az MTI-t.

Beznicza Árpád a csütörtöki ítéletről beszámolva közölte: a 25 éves férfi és 17 éves társa tavaly decemberben úgy döntött, elveszi a szentpéterúri kocsma pultosának táskáját, amikor a férfi hazafelé indul zárás után. A két tettes magához vett egy sodrófát, és amikor a pultos elindult, az idősebb férfi "rablás" felkiáltással rátámadt. A sodrófával tarkón ütötte áldozatát, majd elvette a táskáját és társával együtt elfutott. A rablók a zsákmányul megszerzett 162 ezer forintot egymás között elosztották és el is költötték, a sértett táskáját pedig - amelyben az iratai és némi készpénzt tartalmazó pénztárcája volt - elégették.

A Zalaegerszegi Járásbíróság az elsőrendű vádlottat felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettében, valamint okirattal visszaélés vétségében mondta ki bűnösnek, amiért öt év fegyházbüntetést szabott ki. Fiatalkorú társát bűnsegédként ítélte egy év és 10 hónap szabadságvesztésre, de ennek végrehajtását három év próbaidőre felfüggesztette.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK