2024.05.18., szombat - Erik, AlexandraZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Szél Bernadett és Donáth Anna Zalaegerszegen

2020. július 17. péntek, 11:14
Szerző: -pet-
Nemzeti inzultáció címmel tartott a zalaegerszegi Dísz téren sajtótájékoztatót Szél Bernadett független országgyűlési képviselő, és Donáth Anna EP képviselő (Momentum). A politikusok a megyeszékhelyi Tiéd a Város Egyesület, valamint a helyi ellenzéki pártok (DK, Jobbik, MSZP, Momentum, LMP) meghívására érkeztek a városba.

Ívbegyűjtés a Dísz téren

A Dísz térre szervezett esemény valójában egy válasz volt a kormány nemzeti konzultációjára, hiszen Szél Bernadett és Hadházy Ákos független képviselők kezdeményezésére ívbegyűjtésbe kezdett az ellenzék. Vagyis azok az állampolgárok, akik nem értenek egyet a nemzeti konzultációval, és nem akarják kitöltve visszaküldeni a papírt, az üres kérdőíveket (név és személyes adatok nélkül) leadhatják az ellenzéki szervezeteknek. Ezeket a Tiéd a Város Egyesület is gyűjti – mondta a sajtótájékoztató elején Hartmann Miklós elnök. Hozzátette: az a cél, hogy beszélgessenek az emberekkel és nyilvánosságra kerüljenek a valódi problémák és vitás kérdések. Ezért is hívták meg a két ellenzéki politikust egy közösségi találkozóra.

Szél Bernadett Zalaegerszegen folytatta országjárását (a háttérben Hartmann Miklós és Donáth Anna)

Szél Bernadett elmondta: az ívgyűjtéssel a Fidesz, illetve a kormány propagandája ellen tiltakoznak, mert az ország egyik fele folyamatosan kirekesztődik a kommunikációból. Emiatt a kormány kérdőívét nem lehet sem nemzetinek, sem konzultációnak nevezni. Hadházy Ákossal és számos más ellenzéki párttal közösen nemcsak azért folytatnak országjárást, hogy begyűjtsék a konzultációs kérdőíveket, hanem hogy személyesen találkozhassanak, beszélgethessenek az emberekkel, a valódi problémákról. Jelen pillanatban az emberek számára az egészségügy és a bérkérdés a legfontosabb, ám a kormány ezekre nem ad megfelelő választ. Helyette papírokat küldözget méregdrágán, ami nem konzultáció, hanem a Kubatov-lista frissítése – fogalmazott az országgyűlési képviselő.

Donáth Anna EP képviselő hozzátette: azt a kérdőívet nem lehet nemzeti konzultációnak nevezni, ahol nincsen nyitott kérdés, és nem várnak őszinte választ az emberektől. Az ellenzéki szervezetek ívbegyűjtése a véleménynyilvánítás egyik formája. Ők – kormánnyal ellentétben – nem gyűjtenek személyes adatot, csak üres kérdőíveket. A kampány végén pedig szeretnék egy kupacba rendezve megmutatni azt a sok tíz- vagy százezer kitöltetlen konzultációs levelet, amit a választópolgárok a kukába dobás helyett elvittek hozzájuk. Ezzel is jelezve, hogy rengeteg ember nem ért egyet a kormány politikájával. A képviselő jelezte: mindezzel párhuzamosan egy valódi konzultációt is indítottak, mely az online felületeken elérhető. Várják az emberek véleményét, javaslatait a fontos kérdésekben, például a járványpolitikával kapcsolatban is.
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK