2024.07.21., vasárnap - Dániel, DaniellaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Új szennyvízcsatornát építenek a Kosztolányi utcában

2022. november 10. csütörtök, 18:05
Szerző és fotó: Antal Lívia
Új szennyvíz-elvezető rendszert építenek ki a Kosztolányi utca egy szakaszán, a MÁV előtti területi területen, amely miatt a vasútállomás melletti parkolót jelenleg nem lehet használni. A beruházás a zalaegerszegi önkormányzat nyertes KEHOP-pályázatából valósul meg, bruttó 41,23 millió forintból.

Arnhoffer András, Galbavy Zoltán és Somlai Péter

A MÁV Zrt.-től és az üzletek tulajdonosaitól számos bejelentés érkezett a szennyvíz-elvezetéssel kapcsolatos problémák miatt. A Zalavíz Zrt. kivitelezésében zajló rekonstrukciót ez indokolta, ami november végére fejeződik be. A gépjárművezetők pedig jóval előtte, a tervek szerint november 11-ével visszakapják a parkolót, mondta Galbavy Zoltán, a városrész önkormányzati képviselője.

Arnhoffer András, a Zalavíz Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy a KEHOP-pályázat keretében 28 helyszínen valósulnak meg munkálatok a városban, amelyek közül ez az egyik. Az elavult szennyvízcsatorna újjáépítésének költsége bruttó 41,3 millió forint, amelynek 70 százaléka európai uniós támogatás, míg 30 százaléka az önkormányzat által biztosított önerő.

A Kosztolányi utcát érintő projekt során 161,2 méter gravitációs szennyvízcsatornát és 61 méter nyomóvezetéket építenek, valamint 10 aknát létesítenek. Ezen kívül kiépítenek egy házi beemelő aknát, amely a MÁV oktatási intézménye valamint az üzletek szennyvizét fogadja, ismertette a beruházás műszaki paramétereit Somlai Péter, a polgármesteri hivatal közmű- és mélyépítő szakreferense.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK