2020.10.25., vasárnap - Blanka, BiankaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

„Szépkezű györökiek”

2019. június 11. kedd, 18:39
Szerző és fotó: Nemes Norbert
Hagyományosan pünkösd vasárnapján nyitották meg hivatalosan az idegenforgalmi főidényt Balatongyörökön. Előtte szombaton pedig egy sok évtizedes hagyományként létrejött tárlatot nyitottak a kultúrházban.

Tradíció, hogy kétévente a Balatongyöröki művelődési házban gyűjteményes kiállításon mutatkoznak be azok a helybéli amatőr alkotók, akikben benne van a művészi alkotásvágy, a rejtett képesség és ezt szívesen közszemlére is teszik. Ezúttal is rendkívül változatos, sokszínű és sokféle technikát felsorakoztató bemutató részesei lehettek az érdeklődők. Hímzés, kosárfonás, gobelin, olaj –és akvarellfestmény, amigurumin, csiszolt kristály, karcolt tojás, felaggatott fa vitorlás, újrahasznosított dísztárgy, fából készült hal, horgolt ünnepi dísz, festéssel felújított és faragott faláda valamint a helyi óvodások absztrakt nagyfestménye is helyet követelt magának a bemutatón.

Húsz alkotni vágyó széplélek hozta el különleges munkáit a tárlatnyitó ünnepségre, ahol Krepsz Ágnes saját költeményét is felolvasta. Villányi Éva intézményvezető röviden méltatta Mikola Gyuláné, Riba Istvánné, Somlai Julianna, Marton Tamás, Rogán Edina, Hideg Vera, Fodor Béla, Marton Dóra, Kissné Rába Judit, Nagy Tamásné, Németh Anita, Gangl Jánosné, Pálfi Orsolya, Csizy Istvánné, Kajdi Imre, Krepsz Ágnes, Mőcsényi Miklós, Biró Józsefné, Schumakker Dalma és az óvodások munkáit.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK