2024.05.25., szombat - OrbánZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Szolidaritás testvérvárosunk, Herszon lakóival

2022. március 03. csütörtök, 21:01
Közlemény
Címkék:
Zalaegerszegnek két ukrajnai testvérvárosa van, a kárpátaljai Beregszász (számukra folyamatosan gyűjtjük és küldjük az adományokat), valamint a Krímtől északnyugatra, a Dnyeper torkolatánál fekvő kikötőváros, Herszon.

A település 1986 óta testvérvárosunk, tavaly emlékeztünk a hivatalos kapcsolat 35 éves évfordulójára. A szerződés aláírásakor a landorhegyi városrész lakótelepe Herszon nevét vette fel, a Városi Művelődési Központ előtt pedig felavatták Tarasz Sevcsenko ukrán költő szobrát, Zalaegerszeg cserébe Petőfi Sándor szobrot adományozott Herszonnak.
A háborús hírekből szomorúan értesültünk arról, hogy az orosz csapatok elfoglalták Herszont. Ihor Kolihajev polgármester a hírügynökségek számára elmondta, az orosz katonák már a belvárosban vannak, és megszállták a városházát. Arra kérte az orosz katonákat, hogy civilekre ne lőjenek, és hagyják nekik összegyűjteni a halottakat.

Ezúton szolidaritásunkat fejezzük ki testvérvárosunk Herszon lakóinak és bízunk benne, hogy nem növekszik tovább a civil áldozatok száma. Részvétünket fejezzük ki az elhunytak családjainak és (bár most nincs semmilyen logisztikai lehetőség adományok eljuttatására) ha a későbbiekben tudunk segítséget nyújtani, Zalaegerszegen készen áll erre.

Balaicz Zoltán - Zalaegerszeg polgármestere

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK