2024.03.03., vasárnap - KornéliaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Sztrájk és szolidaritás a megyeszékhelyen

2022. október 07. péntek, 15:55
Szerző: -pet-
A pedagógusjogok világnapján több zalaegerszegi iskola tanárai is kifejezték szolidaritásukat a véleménynyilvánításuk miatt elbocsátott fővárosi pedagógusok, valamint a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) által október 5-re bejelentett sztrájk mellett.

Az oktatás jövőjéért küzdenek a tanárok

Békési Tamás, a másik érdekvédelmi tömörülés, a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) Zala Megyei Szervezetének elnöke lapunk érdeklődésére elmondta: a két szakszervezet már egy éve küzd különféle demonstrációkkal az oktatási helyzet javításáért, valamit a pedagógus bérek rendezéséért. Míg a kormány részéről nem lesz érdemi reakció, tovább folytatják a figyelemfelhívó akciókat. Az október 5-i országos demonstrációt nem ők, hanem a PDSZ szervezte, a PSZ támogatóként lépett fel. Viszont október 14-ére ők is megyeszerte demonstrációt hirdetnek.

Ami a zalaegerszegi iskolákat illeti: október 5-én sztrájk csak a Kölcsey-gimnáziumban volt. Ezenkívül az Ady-, Báthory- és Deák-iskola tanárainak egy része hirdetett afféle szimpátia demonstrációt a pesti eseményekre reagálva, de ezek munkabeszüntetéssel nem jártak.

Az elnök hozzátette: azt tapasztalja, hogy most hevesebbek az indulatok, mint a márciusi sztrájk idején, viszont továbbra sem szeretnének pártpolitikai kérdést kreálni az ügyből. Szakmai problémákra szakmai megoldásokat várnak! Úgy érzi, hogy tavasz óta egy fontos dolgot elértek a szakszervezetek: a közvéleményt ráébresztették, hogy mi folyik a hazai oktatásban. Torokszorító érzés látni, hogy most szülők, nagyszülők, diákok és szimpatizánsok is az ügy mellé állnak, mert tudják, hogy megfelelő oktatás nélkül nincs jövő.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK