2023.12.01., péntek - ElzaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Taktikus játékkal biztos győzelem

2020. december 06. vasárnap, 18:36
Szerző: Bedő István
Címkék: Foci, ZTE, ZTE Aréna
ZTE FC – Mezőkövesd Zsóry 3-0 (2-0)

NB I-es labdarúgó-mérkőzés. Zalaegerszeg (zártkapus találkozó). Jv.: Bogár (Vígh-Tarsonyi, Huszár.)
ZTE:Demjén – Szépe, Lesjak, Bobál D. -
Sankovics, Tajti (Tanasin 64. p.),  Favorov, Bedi – Szánthó (Gergényi 85. p.) Zimonyi (Vass 64. p.), Könyves (Koszta 77. p.). Vezetőedző: Boér Gábor.
Mezőkövesd: Szappanos - Farkas D., Katanec, Pillár, Szeles (Vutov 46. p.) – Besirovic, (Szergyerov 46. p.),  Berecz,  Cseri (Vajda 83. p.), , Vadnai – Nagy D. (Barczi 60. p.),  Jurina (Martic 46. p.). Vezetőedző: Pintér Attila.
Gólszerzők Zimonyi (19. p.), Szépe (44. p.), Szánthó (80. p.).

Hosszú nyeretlenségi sorozatot akart megtörni a ZTE. A zalaiak utoljára a Puskás Akadémia ellen nyertek. A mérkőzés első felében igyekezett nyomás alatt tartani a zalai csapat a vendégeket. Szánthó lövését ütötte ki Szappanos, a másik kapunál Nagy D. fejesét fogta Demjén. A 19 percben kontraakció végén Zimonyi lépett ki a védők közül, és lőtt közelről a kapuba, 1-0. A hazai vezető gól után kitámadott a vendégcsapat, de helyzetbe nem sikerült kerülnie. A házigazdák jól védekeztek. Mezőnyjáték folyt a pályán. A félidő hajrájában, a 44. percben egy visszafejelt labdát Szépe lőtt a hálóba, 2-0.
Hármat is cserélt a Mezőkövesd a félidőben, és nagy lendülettel kezdte a második félidőt. A zalaiak beszorultak saját térfelükre, a vendégek előtt nem adódott gólhelyzet. A ZTE által felívelt labdákat könnyűszerrel hárította a kövesdi védelem. A zalaiaknak nem sikerült megtartani a labdát, a vendégek domináltak, helyzetbe nem sikerült kerülniük. A mérkőzés hajrájában, hazai kontra végén Koszta beadását Szánthó lőtte a jobb alsó sarokba, 3-0. A találattal fölényessé tette győzelmét a ZTE.
A mérkőzés során a vendégek birtokolták többet a labdát, a ZTE viszont sokkal gólra törőbben játszott, és értékes három pontot szerzett, és megszakadt nyeretlenségi sorozata.
Zimonyi Dávid, a ZTE játékosa: - Nagyon örülök az első NB I-es találatomnak. Boér Gábor vezetőedző mondta a héten dolgozzak keményen kezdő leszek. Remélem, az első találatomat követi a többi, az NB III-ban száz gólt rúgtam.
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK